USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волиняни вже готуються до Першого дзвоника. ОПИТУВАННЯ

25 Липня 2015 22:05
Керуючись принципом «готуй сани влітку», багато турботливих батьків уже з липня починають купувати речі до школи. Чимало волинян нині прочісують ринкові ряди у пошуках форми чи наплічника для дитини-школяра. А цьогорічні ціни навряд чи можуть когось втішити. Тож «Слово Волині» поцікавилось у краян, а як вони готуються до не такого вже й далекого початку нового шкільного року?

«Я вже більше двох тисяч витратила і навіть не уявляю, скільки ще доведеться витратити, тому що збираю до школи двійнят. Є в мене багато речей, які не купуватиму, тому що запасалась ними ще з першого класу на оптових базах, а зараз діти вже у шостий клас йдуть. Хоча багато чого все ж доведеться докупити: зошити, спортивні костюми, взуття, піджаки до спідниць. Фактично витратила вже 2,5 тисячі гривень і ще стільки ж потрібно. В секонд-хендах речі не купую, тому що боюсь. Кошти спеціально не відкладала – я інвалід дитинства, отримала пенсію і за неї збираю дітей до школи», - розповідає Олена.

«Поки купуємо шкільну форму, але ще прицінюємось, міряємо – дитина йде у перший клас. Не знаю, на яку суму орієнтуватись, тому що маю двоє школяриків. Але другу дитину збирати до школи все ж простіше – певні речі, такі як рюкзак, деякий одяг вже є. Ну а першокласника зібрати складніше. Розраховуємо вкластись в поточні кошти, спеціально нічого не відкладали», - каже Альона, держслужбовець.

«Купили вже сумку і в сумку: зошити, обкладинки, щоденник, ручки, пенали, кольоровий папір, картон тощо. Портфель обійшовся у 450 гривень і начиння для нього майже у стільки ж – разом 800 гривень. Це при тому, що ми вже в школі складались по 200 гривень на зошити, а ще може доведеться підручники купити. Шкільну форму вибираємо поки, прицінюємось до комплекту за 650 гривень, взуття придбали за 350 гривень, а спортивний костюм нам подарували. Лишилось придбати лише шкільну форму. Ми все купували поступово, тому спеціально грошей не відкладали. На секонд-хенді часом купуємо одяг, щоб біля дому ходити, але не для школи», - розповідає Людмила, домогосподарка.

«Ми особливо поки не витратилися, тому що дитина сильно не виросла, тому весь одяг залишається з минулого року. Колготок нам надарували багато, а от канцелярію ще не купували. Планую купити все разом і для старшого сина, який вступає до університету. Минулого року купували дуже багато речей, тому що йшли у перший клас: форму, колготки, туфельки, спортивну форму, перезувне... Ціни дуже змінились, порівняно з минулим роком: приблизно на 80% здорожчали лише зошити», - відповіла Олена, менеджер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
церковна миша Показати IP 26 Липня 2015 10:04
Чого ви плачете?. Адже згідно з результатами соцопитування, надрукованими у "Волинських новинах" 53% ремпондентів не вважають себе бідними. То яка проблема-зібрати дитину до школи?
Анонім до церковна миша Показати IP 26 Липня 2015 20:19
хахахахахахахаха!!!!
бу-га-га до Анонім Показати IP 26 Липня 2015 21:06
не по Закону діють (на модерації) до Штефан, Луцьк Сьогодні 20:52 відповісти + 0 - 0 КОРУПЦІОНЕРИ 3 УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ і НАУКИ ; ВОЛИНСЬІСОЇ ОДА ,- ЗНИЩУЮТЬ ПТО ВОЛИНІ ПІД КУРАТОРСТВОМ і чуйним ставленням прокуратури Керівники управління 0 і Н змінюються, а корупція процвітає. Не стала винятком і нова очільниця освітян Волині. Злодійсько — корупційні дії Поповича М.М. — Грушки Г. М. пані 3агрева В.Я.+ Мишковець С. Є. продовжують прикривати, як і її попередник Хоміч О.С. 3а рік, що минув після попередньої виставки досягнень ПТО Волині, занепад профтехосвіти набрав прогресивного розмаху. Особливо це помітно по «справах» ДПТН3 «Луцьке вище професійне училище». Тільки в поточному календарному році керівники управління 0 і Н з черговим річним директором ЛВПУ Богданцем В.В. після довготривалих слізних вмовлянь, зуміли звільнити з займаних посад училищних гіперзлодіїв: головного бухгалтера Некрасову Н. В. та ії позашлюбного друга заступника директора з АГР, власника притону, авторитета Панькевича С. Г. В минулому році рішенням суду був звільнений з посади директора ще один злодій-хабарник — корупціонер Батов Г. Ф. Детальніше про корупцію в управлінні 0 і Н та ЛВПУ можна почитати в інтернет виданнях: Четверта влада - Батов Г. Ф. «У Луцьку директору ВПУ 9 за вимагання грошей ...» та інші. Вголос - Батов Г. Ф. «3 студентів училища брали гроші за практику» та інші. Волиньпост - Батов Г.Ф. Під прицілом - Батов Г.Ф. Волинські новини Батов Г. Ф. та Виставка досягнень ПТО Волині 2013 р. Сьогоднішні матеріали про виставку досягнень ПТО 06. 06. 2014р у всіх інтернет виданнях. ГЕТЬ КОРУПЦІЮ ТА КОРУПЦІОНЕРІВ 3 ПРОФТЕХОСВІТИ ВОЛИНІ !!! P.S. Шантажем можновладців, Батов Г.Ф. домігся працевлаштування викладачем в ЛВПУ. Управління О і Н переконує: засуджений злочинець – ЗЕК -дякуючи добрим дядям з прокуратури ,покарання не відбував (засуджений за КК України) і освіта сумісні. Яким правовим документом це може підтвердити управління освіти, в особі Загреви В.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus