USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волиняни вже прийняли понад 10 тисяч евакуйованих

7 Березня 2022 21:42
Понеділок, 7 березня, на Волині минув спокійно: Волинська обласна військова адміністрація і Координаційний центр продовжують злагоджено працювати, залагоджуючи низку важливих питань.

Прийняли 8 фур з причепами із різноманітними гуманітарними товарами, 14 вантажівок та 4 авто з медичною допомогою, загальною вагою 220 тонн. Відправили гуманітарні вантажі до Київської, Чернігівської, Харківської областей.

До військових частин, в тому числі і за межами області, спрямували каремати, павербанки, сумки тактичні, термочашки, ліхтарі, дощовики, термобілизну, спальні мішки, наколінники, захисні окуляри, індивідуальні перев'язувальні пакети, військове взуття, медичні засоби, а також квадрокоптери.

Завантажені та готові до відправки чергові 2 вагони загальним тоннажем 110 тонн. Це 3,2 тонни борошна, 150 піддонів з продуктами харчування, водою, одягом і взуттям та речами першої необхідності.

Триває процес формування медичного гуманітарного вантажу до м. Боярки на Київщині (перев’язувальний матеріал, медичні рукавиці, антисептики, дезінфікувальні, знеболювальні, протизапальні, інші лікарські препарати різного спектру дії).

Невдовзі на Волинь прибуде медична гумдопомога з Німеччини.

За добу на Волині розселили майже 3,5 тисячі переселенців з інших областей країни.

Загалом волиняни вже прийняли понад 10 тисяч вимушено евакуйованих. Кількість додаткових місць для поселення в області збільшили. Наразі вільних місць – 6,5 тисяч.

Усіх, хто потребуєте поселення внаслідок термінової евакуації, або ж може надати прихисток переселенцям, закликають звертатися на гарячу лінію: 066 657 09 15, 0332 778 211.

Також повідомили, що 7 березня до колцентру при Координаційному центрі Волинської ОВА (ОДА) надійшло 61 звернення.

Люди пропонували міжнародну гуманітарну допомогу: Польща, Іспанія та Італія. Зокрема, можливість поселення біженців в Іспанії та взяття дітей під опіку в італійські родини. Пропонували також індивідуальну допомогу громадянам (оформлення статусу біженця, забезпечення житлом, гарячим харчуванням, одягом, медикаментами для онкохворих тощо).

Пропонували і послуги юриста, перекладача, журналіста, водія. Просили допомогти із пасажирськими перевезеннями територією України та за її межами.

Всього станом на 7 березня опрацьовано 579 звернень, з них 71% виконано.

«Якщо ви потребуєте допомоги на період воєнного стану чи маєте пропозиції щодо вирішення конкретних питань, телефонуйте до Координаційного центру Волині. Телефони: 068 233 46 08, 096 881 80 91. Графік роботи: 8.00 до 20.00 (крім періодів оголошення тривоги)», – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus