USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волиняни зайняли перше місце на Чемпіонаті України зі спортивної ходьби

15 Березня 2014 09:29
Навчально-тренувальні збори неодноразово приймала перлина Чорного моря – Алушта. Та цьогоріч вперше за історію незалежної України в Алушті пройшов Чемпіонат України зі спортивної ходьби. В Крим приїхала сотня кращих спортсменів України. Участь у змаганнях взяли й волинські спортсмени.

Серед юніорок Волинь представляла Марія Філюк. Серед одинадцяти суперниць дівчина зуміла прийти на фініш другою. Від першого місця її відділяло лише три секунди.

Волинянка покращила свій особистий результат. Минулого року в червні в рідному місті лучанка пройшла дистанцію 5 км по КМС. Тоді дівчина стала переможницею «Луцької десятки».

- Змагання сподобалися, хоча падав дощ, - зізнається Марія Філюк. – Але так мені ще ніколи легко не йшлося. Дуже вдячна своєму тренеру Володимиру Яловику. Він вкладає всю свою душу в спортсменів, аби вони успішно виступали! В тренувальному процесі він вміє правильно поставити техніку, а в кожного спортсмена вона особлива, до кожного спортсмена потрібно вміти знайти підхід!

Серед юніорів Чемпіоном України на дистанції 10 км з часом 43 хв. 48 с. став волинянин Дмитро Собчук. Він виконав норматив КМС. Зазначимо, хлопець лише на першому курсі почав займатися спортивною ходьбою.

Серед молоді на дистанції 20 км третє місце посіла Оксана Трофимович, виконавши норматив МСУ, а «срібло» дісталось Валентині Мирончук.

У дорослих на дистанції 35 км наші спортсмени створили сенсацію року. В трійці перших, хто перетнув фінішну лінію було двоє волинян. Першим прийшов волинянин Ігор Сахарук, другим його тренер, який виступав за Донецьку область. А Третім прийшов наш земляк Іван Банзерук.

В командному показнику Волинська область посіла перше місце.

Зазначимо, що старти в Алушті були відбором в національну збірну на Кубок світу, що пройде в Китаї 4 травня.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus