USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Яке місце займає Волинь у сфері сільського господарства України

3 Січня 2016 09:00
Згідно з результатами проекту асоціації регіональних аналітичних центрів, Волинь займає 11 сходинку серед 24 областей України у напрямку економічного та галузевого співробітництва у сфері сільського господарства.

Про це повідомляє Волинь IN UA.

Сільське господарство спеціалізується на тваринництві м’ясо-молочного напрямку, а також на виробництві зерна, цукрових буряків, овочів, картоплі. У селах сформували нові економічні відносини, що базуються на приватній власності на майно і землю. На недержавній основі зараз виробляють майже всю сільськогосподарську продукцію.

Волинь має не найкращий результат. Для прикладу, Тернопільщина обігнала її аж на 9 сходинок і займає почесне друге місце.

Першість отримала Херсонщина.

Детальніше дивіться у рейтингу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
вчений агроном Показати IP 3 Січня 2016 09:55
Цікаво, за якими показниками складаються подібні "рейтинги" і скільки вони коштують у твердій валюті? Відомо, що Волинь тримає одне з перших місць (якщо не перше), по дійному стаду і мясному тваринництву ВРХ. В області відносно розвинуте птахівництво, овочівництво, зернове господарство. Також відомо, що в Херсонській області остання корова здохла з голоду у вигорілому степу ще пять років тому. Поясніть, хто розумний?
Анонім до вчений агроном Показати IP 3 Січня 2016 12:20
Здесь приведены цифры, пересчитанные на одного человека, проживающего в регионе. Причем, чисто по Волыни дела идут лучше, чем по Украине в целом. 97% валового сельскохозяйственного продукта на ноябрь этого года по сравнению с ноябрем прошлого года, а по Украине - 95,3%. по поводу "В області відносно розвинуте птахівництво, овочівництво, зернове господарство." тут ты прав, но, если пересчитать показатели на одного работающего в сельском хозяйстве, то юго восток Украины будет впереди всей остальной части Украины. А теперь вопрос на засыпку: - откуда ты взял, "що в Херсонській області остання корова здохла з голоду у вигорілому степу ще пять років тому"? Ведь воду Херсонщине отрубила свидомая власть только в прошлом году.
вчений зоотехнік Показати IP 3 Січня 2016 11:33
мабуть вчений агроном повинен знати, що у показники діяльності будь якого сільськогосподарського підприємсва враховують ВИРОБНИЦТВО ВАЛОВОЇ ПРОДУКЦІЇ у порівняльних цінах... на 1 працюючого, а в цей показник входять: виробництво продукції рослинництва, тваринництва та приріст незавершеного виробництва. Але попри все, якщо Волинь перебуває на 9 сходинці, то уявляю, що там робиться у інших областях, які знаходяться ще нижче... А з твердження "У селах сформували нові економічні відносини, що базуються на приватній власності на майно і землю." можна лише посміятись: так, власне, нові економічні відносини, що базуються на приватній власності на майно і землю, нічого не демонструють, тому, що у порівнянні із 1990 роком Волинь виробляє значно менше сількогосподарської продукції, незважаючи на врахування у показник "виробництва" сільськогосподарської продукції особистих селянських господарств.
Анонім Показати IP 3 Січня 2016 12:41
А чи лісове господарство сюди віднесли? В нас же агентство лісових ресурсів в підпорядкуванні мінАПК
Аграрій Показати IP 3 Січня 2016 14:02
Нііколи Херсонщина не була в лідерах у агропромисловому комплексі.Найкраще справи завжди йшли на Київщині і в рослинництві і в тваринництві.І ніколи Рівненщина не була вище Волині.Дійсно рейтинг видно складали лісники.
Перехожий Показати IP 3 Січня 2016 14:18
Такої спеціальності, як вчений зоотехнік не існує .
проходящий до Перехожий Показати IP 3 Січня 2016 18:51
Ну, якшо є вчений агроном- то є і вчений зоотехнік.
Ірина Тиран до Перехожий Показати IP 3 Січня 2016 22:26
Правду пишуть, ви по селах поїдьте, всі сільськогосподарські підприємства закриті, або на стадії закриття
Тарас Чурило Показати IP 3 Січня 2016 22:24
Є питання до губернатора, який нічого не робить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus