USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волиняни знайшли механізм боротьби із заборгованістю зарплат

31 Жовтня 2014 11:17
Борги із виплат зарплати працівникам можна гасити із Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, якщо правильно розподілити його ресурси. Про європейський досвід розповідають волиняни.

Головний роботопошуківець області – директор Волинського центру зайнятості Раїса Кучмук пропонує впровадити європейський досвід «боротьби» із заборгованостями зарплати, про який дізналася в Польщі.

Про це вона розповіла під час презентації Центру кар’єри в Луцькому педагогічному коледжі сьогодні, 31-го жовтня.

«Ми знаємо, що Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в примусовому порядку відраховує із зарплати певну суму до цього бюджету. Втім, з нього виплачують гроші і незастрахованим особам, а це - десь 15 мільйонів гривень щороку. Як бачимо – це рівно та сума, якої не вистачає на погашення боргів із зарплат людям, з якими роботодавець не розрахувався. Як показує європейський досвід, борги може гасити Фонд, а потім, держава забирає ці кошти у роботодавця завдяки судам і повертає їх Фонду. Це ми побачили, побувавши 5-16 жовтня під час зустрічі з колегами у Люлінському воєводстві у Польщі», - розповіла Раїса Кучмук.

Та додала, що цю ідею вона спробує донести нашим чиновникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Реальний Показати IP 31 Жовтня 2014 12:35
Для українців це не підходить. Зразу після прочитаного придумав схему за якою можна відживами кошти у Фонда. Наймаєш лівих працівників - невиплачуєш їм зарплату - вони звертаються до Фонду отримують кошти і дерибанять з тобою - доблісна прокуратура звертається до суду, а підприємтсва наме, директор вмер і Фонду дуля , а Державі збитки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus