USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни зустріли літак із тілами Героїв. ОНОВЛЕНО

7 Квітня 2015 13:05
Літак із тілами загиблих Героїв о 12:45 приземлився на військовому аеродромі Луцька. Зустріти з почестями військовослужбовців прибули громадські активісти та представники влади.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що двоє мешканців Ківерцівського району загинули на Донеччині. Йдеться про Андрія Карпюка (1990 року народження) із села Суськ та Дмитра Степанова. Згодом стало відомо, що серед загиблих є ще й лучанин – капітан Чучалін Юрій Андрійович, який народився 27 лютого 1964 року у місті Чирчик Ташкентської області (Узбекистан).

Це – легендарні «кіборги», які брали участь у боях за термінали аеропорту Донецька.

У супроводі колони, тіла загиблих доправлять рідним.
Зі слів представника ГО «Автомайдан України» Сергія Кушніра, активісти супроводжують похоронну процесію, адже керуються виключно морально-етичними нормами.

«Обов'язок кожного волинянина - гідно проводжати своїх Героїв на війну, й відповідно, гідно зустріти і провести в останню путь», - наголосив він.
Окрім автомайданців, віддати шану «кіборгам» прибули й представники ГО «Самооборона Волині», ДУК ПС, айдарівці, ВДВ-шники та просто небайдужі люди.
Зазначимо, що у зв'язку з погодніми умовами, літак із тілами загиблих воїнів приземлився значно пізніше очікуваного часу. Відео приземлення літака з тілами загиблих Героїв (надане Організацією Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ»)
Після того, як труни із тілами Героїв перенесли до спецтранспорту, у супроводі похоронної колони їх повезли до рідних домівок.
Варто зазначити, що не усі луцькі водії усвідомлювали та розуміли важливість цієї місії, а також не мали бажання схилити голови у останній шані захисникам, адже кортеж із «грузом 200» пропускали досить таки неохоче, а подекуди й висловлюючись ненормативною лексикою.


Так, коли авто із тілом загиблого капітана Юрія Чучаліна під'їхало до рідної оселі, у дворі моторошно завив домашній пес, а коли цей звук перемішався із жіночим голосінням, «бігли мурашки по спині» навіть у бувалих воїнів.
Зокрема, відспівування Юрія Чучаліна відбудеться 8 квітня о 12:00 у верхньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору, о 12:45 — громадянська панахида на Театральному майдані міста. Поховають Героя у селі Усичі Луцького району.

Завтра у Луцьку оголошено День жалоби.

Тіло четвертого загиблого бійця повезли у Рівне.

Об 11 годині до луцького аеродрому прибула карета швидкої
Спецтранспорт
Автомайданівець Віталій Гнатюк
Самооборонівець Сергій Рижков
ДУК ПС
До місця посадки літака вирушив спецтранспорт рятувальників
Зустрічати "кіборгів" рушили військові, аби перенести труни з борту літака до автівок
Провести в останню путь з Луцька до Рівного приїхали бійці ВДВ
Тіло капітана Юрія Чучаліна привезли додому
Речі загиблого
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus