USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Волинянин став другим на ювілейній гонці Gorgany Race

7 Липня 2016 15:17
Команда «Ракета» у складі лучанина Олександра Оришка та ужгородця В’ячеслава Турка виборола друге місце в категорії «вело» на відомій ультрагонці Gorgany Race. Про це йдеться на сторінках щотижневика Волинські Новини (№ 23).

Пригодницьке змагання відбулося 26-27 червня. До гірського масиву Ґорґани приїхали півтисячі учасників з усієї України, загалом 226 команд, повідомляють організатори. Лише п’ятьом командам вдалося узяти всі контрольні пункти.

Суть змагань – за відведений час здолати дистанцію і взяти якомога більше контрольних пунктів (КП). Цікаво, що до дня змагань ніхто не знає маршруту. Лише за дві години до старту організатори роздають карти з маршрутом дистанції. Так, учасники класу «спринт» за добу мали пройти більш як 60 кмілометрів, «трек» – 90 з гаком км за 30 годин, велосипедисти за 30 годин мали здолати близько 130 км велосипедом і 30 км пішки, а ті, хто змагався у класі «півспринт», за 12 годин мали здолати понад 40 км.

Загальний призовий фонд цьогорічних змагань становив 137 тисяч гривень. Хоча на самих перегонах духу конкуренції немає. Навпаки, панує дружня і весела атмосфера. Роман Чепіль, керівник дистанції та суддя змагань, жартує, що найбільше на маршрут нарікають велосипедисти, бо їм доводиться часто тягати свого двоколісного.

Те, що маршрут був нелегким, підтвердив і наш земляк, альпініст Олександр Оришко. Участь у змаганні є доброю традицією для нього. Цього року він разом з напарником посів друге місце у категорії «вело».

«Утомився страшно. Загалом ми подолали 180 км за 27 годин. Був момент зневоднення організму. Але нічого, відійшов і поїхав далі», – згадує Олександр.

Загалом у цій категорії змагалися 22 команди, виграли тернополяни.

Учасник команди-переможця «Ушльопок і Тарапунька» класу «трек» Андрій Ткачук виграв змагання вперше, а його напарник Дмитро Джміль здобув першість уже вп’яте. Андрій каже, що давно мріяв виграти Gorgany Race. «Це моя третя участь у змаганнях. Першого разу моя команда зійшла з дистанції, наступного року ми вибороли третє місце, ну і нарешті тепер – перемога». Найбільше переможцеві запам’ятався перехід із 21 контрольного пункту на 9.

«Це була гора, на яку нам довелося майже повзти. Я думав, що ці 1,3 км не закінчаться ніколи», – з легкістю та усмішкою розповідає Андрій Ткачук.

Дарина ГОГОДЗА, Луцьк-Карпати

Олександр Оришко та В’ячеслав Турок – втомлені, але щасливі
Технічний етап змагань
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Н Показати IP 7 Липня 2016 16:31
Саня реально крутий)) Все повинно бути гарно і життя не виключення. КРАСАВЧІК))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus