USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинянин, який вбив дівчат у Києві, намагався скоїти схожий злочин у Львові

8 Січня 2020 14:12
Волинянин Сергій Ксьондзик, якого затримали за вбивство двох дівчат у Києві, два роки тому у Львові (теж на Новий рік) намагався скоїти такий же злочин. Щоправда, тоді дві потерпілі вижили, пише «Обозреватель».

Одну з дівчат на новорічні свята він бив по голові, обличчю й грудях. А потім забрав у неї мобільний телефон вартістю 4,9 тис. грн.

Другу жертву пограбував за два тижні, перед цим теж жорстоко побивши: синцями були вкриті груди, спина, руки й ноги. Він відібрав у дівчини $300, фотоапарат вартістю 6 тис. грн і планшет.

Характерно, що Ксьондзика тоді взяли під варту. Але на судах одна з потерпілих неодноразово скаржилася, що отримує від грабіжника погрози навіть із в’язниці. Прокуратура Львова наполягала на тому, щоб не випускати до суду рецидивіста, у якого було кілька судимостей, а один із останніх термінів – 11 років за зґвалтування неповнолітньої. Але суд чомусь вирішив, що чоловік не є небезпечним, і в липні 2019 року його випустили під заставу в 34 тис. грн. До речі, найближче судове засідання у цій справі мало відбутися 20 січня.

У Києві вбивство 19-річної Марії Каминіної і 16-річної Єви Лисенко також, найімовірніше, було вчинене з корисливих мотивів. Водночас у дівчат при собі були тільки мобільні телефони, недорогі прикраси й трохи грошей. Таку версію озвучили в прокуратурі Києва.

«Підозрюваним оголошено підозру за статтею 187 Кримінального кодексу України (Розбій з метою пограбування. – Ред.), сьогодні буде обиратися запобіжний захід. Наразі мотив – корисливий, з метою заволодіти майном. Але з цінностей у них були телефони, трохи грошей, якісь недорогі прикраси», – говорить спікерка прокуратури Києва Надія Максимець.
За її словами, чи було зґвалтування дівчат і чи є якісь ще пошкодження, крім зовнішніх, – визначить медична експертиза тіл.

Одна із загиблих, Марія Каминіна, була волонтеркою Червоного хреста. На сторінці Київської обласної організації Товариства колеги пишуть співчуття. «Маша неодноразово брала участь у наших акціях, допомагала під час відновлення і підготовки волонтерського простору на Богдана Хмельницького. 11 листопада 2019 року, за власним бажанням, була переведена в резерв волонтерів», – згадують колеги.

У Львові у Ксьондзика є маленька дочка. З огляду на фото, яке опублікувала його колишня дружина, дівчинці приблизно три роки.
Двоє маленьких дітей є і у Єлизавети Бершацької, яку в прокуратурі називають співучасницею вбивства. Щоправда, односельці розповіли, що Єлизавета не приділяла дітям належної уваги. «Кілька місяців тому вона захотіла погуляти. Покинула чоловіка й двох дітей і втекла», – розповіли нам в селі Липняжка Кіровоградської області, де жила підозрювана.

34-річного волинянина, який родом із села Любитів Ковельського району, правоохоронці затримали вранці 6 січня на залізничному вокзалі Одеси. Тіла вбитих дівчат, 16 та 19 років, знайшли в київській квартирі на балконі у шафі. Їхні трупи були зв'язані скотчем. 7 січня поліція провела слідчі дії в квартирі, де відбулося вбивство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ну і як? Показати IP 8 Січня 2020 14:51
Ну і як після таких випадків можна заперечувати необхідність смертної кари? Чому цей покидьок має жити в тюрмі за наші податки і плекати надію про нові злочини.
Просто до Ну і як? Показати IP 9 Січня 2020 15:17
Тому що! А хто з тюрем буде дзвонити і службами безпек банків представлятись??? Я позицію родичів загиблих не розумію, та прийдіть на очну ставку і встроміть ножа в горло....
Анонім Показати IP 8 Січня 2020 18:42
Что у него на груди набито?
Анонім до Анонім Показати IP 8 Січня 2020 21:39
похоже на тату волка...
Святослав Показати IP 8 Січня 2020 21:13
Постоянно аваріЇ.. Ви нарешті вже навчитеся Їздити ушльопки чи ні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus