USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинянин хотів незаконно вивезти до Польщі ялини на 130 тис.

8 Квітня 2019 16:15
Волинський підприємець намагався нелегально вивести до Польщі 70 куб. м розпиляних лісоматеріалів ялини вартістю понад 130 тис. грн.

Про це інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Працівники управління протидії митним правопорушенням викрили спробу незаконного експорту до Польщі майже 70 куб. м розпиляних лісоматеріалів ялини вартістю понад 130 000 гривень.

Відповідно до документів, які надали працівникам митного контролю, волинський підприємець експортував деревний товар, як вживані елементи господарської будівлі у вигляді планок з ялини, упакованих за різною довжиною. Проте під час повного митного огляду вантажу із залученням експертів-товарознавців з’ясувалось, що насправді у 30 пачках лісоматеріалів складена розпиляна деревина з відсутніми пазами чи шипами, які б дозволили їх з’єднувати.

Ці нестругані і нешліфовані дошки не пройшли жодної іншої обробки, окрім їх розпилювання, а тому підлягають під дію Закону України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаною з реалізацією та експортом лісоматеріалів».

За подання до митного контролю неправдивих відомостей про товар підприємця притягнуть до відповідальності за ст. 483 Митного Кодексу України. ЇЇ санкції – конфіскація товару та штраф у розмірі 100 відсотків його вартості.

А поки справу розглядатиме суд, дошки з ялини вилучені на склад митниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus