USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин пропонує сально-часникову профілактику грипу

7 Лютого 2015 09:00
Сало – це прадавній спосіб стимулювання і оздоровлення організму. Саме цього продукту, та ще із часничком чи цибулькою, страшенно бояться віруси. У цьому пересвідчився й лучанин Олександр СОСНОВСЬКИЙ – батько шести дітей. Він винайшов власну сально-часникову профілактику грипу та ГРВІ й ніколи не ходить на базар без запальнички. Про це повідомляє Слово Волині.

«Кілька років тому вичитав, що за часів Сталіна існувала секретна лабораторія, де працювали над створенням «еліксиру молодості». Як він мав виглядати, там не йшлося, але основним компонентом його був селен. Одна з основних корисних властивостей селену: здатність підвищувати і зміцнювати імунну систему, омолоджувати організм. Окрім того, він нормалізує роботу ендокринної системи, виводить із організму вільні радикали і це лише частина того, на що спроможний селен», – розповідає Олександр.

Нині цей мікроелемент можна купити в піґулках, але Олександра більше цікавив селен у продуктах. Вивчаючи літературу, він довідався, що для профілактики багатьох захворювань, зокрема й онкологічних, рекомендована доза селену – 50 мкг на день. Під час епідемій та сезонних застуд цей показник збільшується до 80 мкг на добу. Таку ж дозу необхідно приймати при ослабленій імунній системі. Щодо продуктів, то селен є в кокосі, броколі, морській капусті, кальмарах, домашній сметані, картоплі, горіхах, але чи не найбільше його у часнику та свіжому салі.

«За моїми підрахунками, щоб замінити добову норму селену, треба з’їдати щодень 200 грамів сала і середнього розміру головку часнику, відповідно, отримаєте – 40 міліграмів селену і 10. Систематично навесні та восени «допомагаю» своїй імунній системі ось уже три роки, щодень смакуючи салом із часником півтора місяці», – ділиться досвідом пан Сосновський.

До речі, пропонував він і своїм шістьом дітям скласти йому товариство. Поспостерігавши за ними, помітив: троє, які зробили сально-часникову профілактику, менше хворіли, ніж решта. Повірила у силу сала та часнику і його дружина.

Про те, що така профілактика дієва, свідчить і те, що Олександрові Сосновському став менше допікати хронічний гайморит.

«Раніше було варто мені лише застудити ноги – і на два тижні йшов на лікарняний. Та коли у моєму раціоні стало більше сала та часнику, а іноді ще споживаю селен у піґулках, навіть замочивши ноги, можу мати лише невеличкий нежить, який швидко минає. Тож завдяки сально-часниковій профілактиці гайморит у мене минає швидко, а грипом та ГРВІ уже й не пригадаю, коли хворів. Однак варто пам’ятати, що у всьому потрібно знати міру», – зізнається лучанин-експериментатор.

До речі, як наголошує пан Олександр, дуже важливо, щоб сало було якісне. Тож за ці роки він навчився безпомилково визначати на базарі, у якого господаря кабанчик ріс на картопельці та борошні, а не на преміксах.

«Сало для свої родини я купую на базарі. Щоб визначити, чи воно не від кнура, беру з собою запальничку. Прошу на пробу шматочок сала і підпалюю. Якщо одразу починає тріщати, будьте певні, вам хочуть підсунути сало із «душком», – ділиться секретами чоловік. «А щоб купити добрий товар, завжди дивіться продавцеві в очі: якщо обманює, одразу очі ховатиме. Люблю скуповуватися на Старому ринку біля замку, бо туди свій крам привозить багато людей із сіл. А ще там іноді можна знайти сало-делікатес зі свині, смаленої соломою. Який у нього аромат.»

Не зникає сало з холодильника й на роботі у Олександра Сосновського, бо ж він - справжній українець. А, як відомо, сало для нас не просто харч, а невід’ємна складова культури та прадавній спосіб оздоровлення організму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучани Показати IP 7 Лютого 2015 09:36
Тепер ясно, хто пахне у маршрутках.)))
123 Показати IP 7 Лютого 2015 10:46
а свято -де-як той де*л з реклами-без 100гр горілки-ну ніяк-сало дороге-горілка теж ну і часник мабуть не дешевий-так що цей метод при теперешньому житті-не підходить!!!!!!!!!!!
Хлоп до 123 Показати IP 7 Лютого 2015 12:02
Щось дiдо нема, вiн би сказав, що зараз краща профiлактика грипу- не ходити в церкву МП))
мотря Показати IP 8 Лютого 2015 08:53
... винайшов колесо.
Жонглер Показати IP 8 Лютого 2015 14:34
Картопля - це невід'ємна складова світогляду, хрін - ментальності, а перець і гірчиця - невід'ємна риса характеру.
Анонім Показати IP 9 Лютого 2015 19:25
А профілактичний засіб від ДТП ще не винайшов

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus