USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянин пройшовся босоніж отруйним борщівником

27 Серпня 2018 15:14
Волинянина, який під час прогулянки отримав опіки борщівником, госпіталізували до лікарні.

Про це інформує Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Днями до центральної оперативної диспетчерської ВОЦЕМДМК надійшов виклик від громадян, які повідомили про те, що їхній 55-річний сусід кілька днів тому отримав опіки невідомого походження і на даний час почуває себе дуже погано. Приїхавши на виклик керівник бригади ЕМД оглянула хворого і встановила діагноз: опік борщівником І-ІІст. обох кінцівок (в ділянці стоп).

Виявилось, що кілька днів тому, перебуваючи в гостях у сусідньому районі, чоловік без взуття пішов на прогулянку і неодноразово наступив на свіжоскошені стебла борщівника. Кілька годин потому відчув утруднене дихання, на яке спочатку уваги не звернув. А вже за кілька днів на ступнях з’явилося почервоніння, набряки потім міхурі, які зробили чоловіка майже не ходячим….

Чоловік не знав, що навіть одноразове доторкання до борщівника може призвести до опіків 1—3 ступенів. Особливо небезпечним є те, що дотик до рослини не дає жодних неприємних відчуттів і людина просто не звертає на це увагу. Крім того, борщівник є дихальним алергеном і має сильний запах, який відчутно на відстані до п'яти-восьми метрів.

Бригада ЕМД надала хворому необхідну медичну допомогу на місці виклику і транспортувала його для подальшого лікування до найближчого медичного закладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 27 Серпня 2018 16:08
В нас ще трапляється рослина Пастернак луговий. Також з"являються опіки. При чому не відразу і тому не зрозуміло від чого. Підступна рослина.
Анонім Показати IP 27 Серпня 2018 16:24
В Луцьку дуже багато борщівника,а про села взагалі мовчу,сам попікся,чому його не викошують?Скільки пишуть в новинах,а він як ріс так і росте!!!
Косу в руки до Анонім Показати IP 27 Серпня 2018 17:57
Косу в руки і вперед, НЕ задаючи дурних питань.
Лучанин до Косу в руки Показати IP 28 Серпня 2018 09:06
З косою якраз опіки і отримаєте, якщо нормально не одягнетесь. Там треба в спецодягу косити. А класно хамом бути?
123 Показати IP 27 Серпня 2018 21:37
В Средней полосе и многих других регионах России растение появилось в прошлом веке, после Отечественной войны. Виновником в распространении борщевика является Иосиф Сталин. Однажды, узнав, что в Северной Америке борщевик является ценной кормовой культурой, товарищ Сталин лично приказал разводить его повсеместно. ЦЕ ВЗЯВ З ВІКІПЕДІЇ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus