USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинський боєць про цінності на війні: «головне - лишитися людиною»

21 Серпня 2015 15:15
Волинянин Ігор Якимович більше двох місяців перебував у зоні АТО у найгарячіших точках. Каже, на війні головне - залишитися людиною, - інформують Вісті Ковельщини.

Зі слів бійця, службі у зоні АТО передував період формування та підготовки, який проходив на територіях Володимир-Волинського та Миколаївського полігонів. Звідти у складі 51-ої окремої механізованої бригади відправився захищати українсько-російський кордон у самому пеклі воєнних дій. Після навчання Ігоря разом з іншими бійцями направили на оборону Савур-Могили.

Коли вони прибули на місце, то побачили суцільні руїни. Проживали бійці в окопах та землянках, що захищали військових від постійних обстрілів, а харчувалися польовою кухнею. Потім жили в покинутих будинках.

Зі слів Ігоря, бомбардували їх щодня по декілька годин. З території Росії постійно йшов обстріл важкою артилерією та “градами”, не давали спокою місцеві терористи. На той час запаси їжі, води та боєприпасів були вичерпані.

Ігор розповідає, що спочатку було дуже страшно, адже віч-на-віч зі смертю довелося зіткнутися вперше. Але Бог охороняв його і побратимів…

Після участі у воєнних сутичках дещо змінюється і світосприйняття. Зі слів бійця, коли дивишся в очі смерті, то відбувається певна переоцінка цінностей, а характер людини "оголюється".

– На війні головне – залишатися людиною. Необхідно сприймати ситуацію навколо себе адекватно і в жодному разі не панікувати, – каже Ігор.

Після перебування у зоні АТО Ігор разом з іншими Героями повернувся додому, де на нього з нетерпінням чекали дружина Оксана, дворічна донька Веронічка, близькі та друзі.

Зараз у бійця відпустка, та після її закінчення не виключено, що він може повернутися до виконання своїх непростих обов'язків – захищати цілісність території України.



Вікторія ЗІНЧУК.

НА ЗНІМКУ: житель Люблинця, учасник АТО Ігор ЯКИМОВИЧ з дружиною Оксаною та донечкою Веронікою разом із земляком Володимиром ОСІЙЧУКОМ, котрий воював у складі 51-ї ОМБР і повернувся після Іловайського "пекла", та його дружина Маргарита.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Факт Показати IP 21 Серпня 2015 16:10
Нелегко в цьому житті, на Україні бути порядною людиною ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus