USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин розказав про заробітки в Криму

21 Липня 2015 16:44
На заробітки в Крим ще у квітні цього року поїхав 53-річний ковельчанин Артем Поліщук, – повідомляє «Gazeta.ua».

Попри те, що сам подався на окупований півострів, їхати іншим не радить: «Сунутися у Крим не варто – тут розводять на кожному кроці. Якщо місяць пропрацювали, але грошей не отримали, змінюйте роботодавця: 90 відсотків, що не отримаєте зарплату. Коли півострів був українським, можна було заробити не менш, ніж у Європі.Зараз же будівництво багатьох об'єктів призупинили».

Артем працює будівельником і наразі допомагає зводити дачу під Ялтою. Чоловік розповідає, що за півтора року там змінилися три власники.

Щодо зарплат, то, зі слів Поліщука, на півострові за станом на зараз за подібну роботу платять не більше 7 тисяч гривень.

Харчуються робочі за власний кошт.

«Продукти привозимо з дому, – розповідає волиняни, – бо тут кілограм м'яса коштує 140 гривень, десяток яєць продають по 20–24, літр пива — 40 гривень. Живемо у вагончиках. Є літній душ і електроплитка, щоб розігріти обід.

Менеджер сімферопольського кадрового агентства Інна Захарова повідомляє, що багато місцевих фірм просять знайти працівників із материкової України, бо ті до роботи ставляться відповідальніше, ніж місцеві.

Затребувані торгові представники, бухгалтери, адміністратори. Хірургам пропонують зарплату від 25 тисяч рублів — майже 10 тисяч гривень. Медсестрам обіцяють платити 3,5 тисячі гривень. У травні шукали на роботу аніматорів і вожатих у літні табори. Перевагу надавали людям із російськими паспортами. Багато обслуговуючого персоналу приїхало з російської глибинки. Влаштовуються садівниками, прибиральниками, сортувальниками, посудомийниками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучани Показати IP 21 Липня 2015 17:19
Працювати в Криму чи в Росії- це всерівно ,що працювати на фашиста,який вбиває та гвалтує твою родину.ГАНЬБА таким "заробітчанам-підлизам"
Анонім до лучани Показати IP 21 Липня 2015 19:34
Так то воно так,але жерти хоцця...
З Луцька Показати IP 21 Липня 2015 17:19
Полішуки - всі наймити. Привикли за копійки гнути спину на кацапів, поляків, курники в них чистити, збирати полуницю і яблука, гній розтрушувати, спати на прілій соломі. Соромно за таких землячків!
Просто мама до З Луцька Показати IP 21 Липня 2015 20:21
Запропонуйте їм роботу тут, вони й не поїдуть за кордон.
Полішук до З Луцька Показати IP 22 Липня 2015 09:53
В Луцьку одна проблема Полішуки Забужанам і жидам жити не дають!!! Більш працелюбніших людей як Полішуки я не зустрічав. Вони за кацапів, поляків і наміть деяких Луцьких Мудаків курники чистять, збирають полуницю і яблука, гній розтрушувати, спалять на прілій соломі і в себе гектари полів руками обробляють. Соромно за таких землячкі "З Луцька", які соромляться роботи!
Анонім Показати IP 21 Липня 2015 20:47
Багато обслуговуючого персоналу приїхало з російської глибинки. Влаштовуються садівниками, прибиральниками, сортувальниками, посудомийниками. А "хязяї" то українці.
до з Луцьку Показати IP 21 Липня 2015 20:53
Красти це соромно: працювати чесно і годувати сім ю! Це прекрасно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus