USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин скаржиться на перевізника маршруту № 230, 230а

15 Грудня 2016 14:06
У разі відмови перевізника якісно обслуговувати обраний маршрут, волинянин Ярослав Перик просить обласний департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА позбавляти такого перевізника права брати участь у подальших тендерах на здійснення перевезення пасажирів.

Із відповідним листом волинянин звернувся до Інформаційного агентства Волинські Новини, мотивуючи це тим, що на його листи начальник департаменту ОДА Іван Мирка не відповідає.

Зокрема, йдеться про обслуговування перевізником маршруту № 230 і 230а.

«Прошу Вас (Іван Мирка – начальник департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА, - ред.) провести перевірку по факту порушення перевізником маршруту 230 230а умов тендеру, а саме зміну графіку руху на власний розсуд. Щоб Вам було простіше перевірити, вийдіть зі свого затишного кабінету, запросивши з собою на прогулянку очільника Волинської ОДА пана Гунчика В.П. на зупинку «Київський майдан», та спробуйте доїхати в село Гаразджа в пообідню пору - не на службовому авті, а як звичайний пенсіонер або учень школи маршрутним таксі.

Після чергової невдалої спроби, відстоявши на морозі, Ви зрозумієте, як правильно проводити тендери, та, які умови ставити перевізникам. Я розумію, що не всі перевізники добросовісні і стверджують, що малий пасажиропотік (ніхто і ніколи не перевіряв) внаслідок чого вони мають збитки, однак коли проходить тендер на початку року, а це вже відбувається декілька років поспіль, перевізник погоджується на умови, бо в сезон весна - осінь при доїзді «дачників» у неймовірних «перегрузах» є надприбутки, то йому тоді вигідно, а коли просто прибутки, то не вигідно. У разі відмови перевізника від одного з маршрутів, які він обслуговує, пропоную автоматично позбавляти його права здійснювати перевезення на інших маршрутах та заборонити брати участь у наступних тендерах», - йдеться у листі Ярослава Перика.

Редакція ІА Волинські Новини звернулася за коментарем до Івана Мирки щодо листа волинянина.

«Наразі за цим маршрутом їздять машини трьох різних перевізників: ПАТ «Луцьке АТП 10701», ПП Юзефко В.Я. та ПП Хайчевський. Щоліта в ситуацію з маршрутом 230 та 230а втручаються пільговики Луцька, які мають дачі в Гаразджі, аби їм додали маршрут. Маршрут вважається невігидним, оскільки по місту їм перебивають роботу міські перевізники. Торік ми розробили схему, де конкретно прописали рух міжміського та приміського танспорту і зробили такий графік, аби вони один одному не заважали й ніхто не з’їжджав з маршруту. Ця схема тримається вже близько року.

Маршрут цей не є прибутковим, особливо в зимовий період. Але виходить так, що через це страждають люди», - пояснив Іван Мирка.

Крім того, чиновник запевнив, що якщо є скарга, то потрібно знати, що, де і коли, «тоді ми будемо розбиратися по факту в кожному окремому випадку».

«У нас є орган, який може провести перевірку щодо порушення перевізником умов маршруту, «Укртрансбезпека». Тому нехай скаржник сміливо звертається з заявою і я обіцяю, що по факту буде здійснене розслідування. Якщо факт підтвердиться, то можна буде говорити про те, аби приймати заходи щодо перевізника», - сказав Мирка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
пасажир Показати IP 15 Грудня 2016 14:12
+1 по місту ніколи не бере, просить вийти...
Валя Показати IP 15 Грудня 2016 14:23
Коли налагодите 47
Васе4кин Показати IP 15 Грудня 2016 15:13
Нехай їздить з київського майдану, як варіант.
111 Показати IP 15 Грудня 2016 16:55
Проблемний маршрут 22,47

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus