USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинянин став кавалером ордена «За мужність». Посмертно

23 Травня 2016 09:29
Ще одному волинянину - Роману Луцюку присвоїли орден. На жаль, нагороду отримає родина чоловіка, адже нагороджений цього року помер від важких ран, отриманих в зоні АТО.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови ОДА 23 травня.

Очільник облдержадміністрації Володимир Гунчик повідомив, що указом президента за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня волинянина Романа Луцюка.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що уродженець села Шклинь Горохівського району Роман Луцюк помер у ніч з 19 на 20 березня під час лікування у США. Він був активним учасником Євромайдану, а 30 травня 2014 року його зарахували до лав 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар», згодом отримав два поранення під час бойових дій на сході України. У США він перебував після того, як два місяці лікувався у Київському військовому госпіталі після другого поранення. Додому повернули воїна 26-го березня вночі. Волинського Героя рідне село зустріло на колінах. Попрощалася Волинь з бійцем 26 березня цього року.

До слова, сьогодні, 23 травня, вся Україна відзначає День Героїв, введений на честь українських вояків — борців за волю України, передусім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН. На жаль, до цього переліку додалися й наші сучасники – українці, які загинули на Майдані та під час АТО. Усі присутні вшанували полеглих українських героїв хвилиною мовчання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus