USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинянин створив у себе на подвір’ї музей старожитностей. Відео

13 Червня 2022 20:18
У селі Брониця Камінь-Каширської громади місцевий житель облаштував світлицю, де зберігає старовинні речі. Експонати для свого музею Олександр Нікітчук збирає в навколишніх громадах.

Деякі селяни, знаючи про захоплення земляка, самі зносять старожитності, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Старовинний вишитий одяг, кухонне начиння, раритетні меблі, ткацький станок, колекція підков, старі годинники, картини, вишиті килими, сторічна скрипка, дзеркало немов з історичного фільму – все це зберігається у приватному музеї Олександра Нікітчука.

Господар почав колекціонувати історичні речі ще замолоду. Згодом його хобі переросло в ідею створити справжній музей. Світлицю Олександр Нікітчук облаштував на горищі.

«Він любив усе колишнє, ці старожитні речі. Багато всього назбирав і вирішив створити музей. Спершу складав усе в гаражі», – пригадує дружина колекціонера Людмила Нікітчук.
Зараз збирати старовинні речі та доглядати за музеєм батькам допомагають діти. Син Веніамін каже, що не знає так добре історії речей, як батько.

Читати ще: Питні меди й музей бджільництва: як волинські пасічники відроджують традиції

У таке незвичне хобі господарю музею довелося вкласти чимало зусиль. Тепер це місце стало улюбленим для всієї родини. Тут часто влаштовують родинні посиденьки. Також сюди нерідко приводять на екскурсії школярів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus