USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Волинянин вдома зберігав 8 гранат, які знайшов після археологічних розкопок

31 Жовтня 2021 23:13
На Волині судили чоловіка, який зберігав удома вісім гранат, знайдених після археологічних розкопок у селі Дубище.

Ківерцівський районний суд призначив волинянину умовне покарання.

Як ідеться у вироку, 31 жовтня минулого року під час обшуку за місцем проживання обвинуваченого працівники поліції виявили та вилучили вісім гранат. Згідно з висновком експерта вилучені предмети відносять до вибухових речовин. Зокрема вилучили один корпус наступальної осколкової ручної гранати РГ-42, дві ручні гранати Zeitzun der hand granate, три гранати РГД-33, два корпуси ручних гранат №15 зразка 1915 року. Згодом вилучені боєприпаси були знищені працівниками відділу вибухотехнічної служби ГУНП у Волинській області.

Відзначимо, що гранати чоловік знайшов влітку минулого року поблизу села Дубище колишнього Ківерцівського району, після чого незаконно зберігав за місцем свого проживання.

У суді волинянин лише частково визнав свою вину. Чоловік розповів, що неподалік місця його проживання в селі Дубище біля річки Путилівка влітку 2020 року під час археологічних розкопок було виявлено поховання солдатів часів Другої світової війни, також були знайдені боєприпаси та гранати, які археологи викидали у річку. Він був присутній під час розкопок. З його слів, біля річки випасається худоба та граються діти, тому він, аби не трапилося лиха,через кілька днів після від’їзду археологів за допомогою металошукача знайшов гранати. Також обвинувачений зазначив, що шукав не лише гранати, а й цінні предмети та металолом, який здає на базу. Знайдені гранати він відніс додому, де живе з дружиною та її неповнолітньою дитиною, залишивши їх на подвір'ї біля хліва, оскільки на базі їх не прийняли.

Волинянин наголосив у суді, що він не знав, що у гранатах був наявний тротил. Незважаючи на часткове визнання вини, суд, дослідивши усі докази, дійшов висновку, що винуватість доведена повністю.

Відтак волинянину призначили покарання у виді трьох років та шести місяців позбавлення волі, змінивши його на умовне терміном на один рік.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus