USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Волинянин відмовився від мобілізації, бо доглядає за хворою матір'ю. Суд його покарав

14 Січня 2024 19:52
На Волині судили чоловіка, який відмовився служити в ЗСУ, отримавши мобілізаційну повістку. Свою відмову волиняни мотивував тим, що доглядає за хворою матір'ю.

Як йдеться у матеріалах справи, яку розглядали у Ратнівському районному суді, 15 серпня Віталій М. отримав мобілізаційну повістку. Проте 18 серпня чоловік не прибув у ТЦК для відправлення на службу у ЗСУ.

Читати ще: Не з’явився у військкомат, бо захворів. Волинянина судили за ухилення від мобілізації

У суді чоловік розкаявся та зазначив, що доглядає за хворою матір'ю старшого віку, яка потребує стороннього догляду. Саме тому у військкомат він не з'явився.

Також стало відомо, що Віталію М. 19 вересня 2023 року було надано відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації у зв'язку із постійним доглядом за хворою матір`ю.

Читати ще: Навчається у Польщі: на Волині судили студента, який хотів виїхати за кордон, купивши «інвалідність»

Суд визнав чоловіка винним та засудив до 3 років позбавлення волі, але замінив покарання на рік іспитового.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Отакої Показати IP 14 Січня 2024 20:38
Судді і їх родичі своє майно не хочуть захищати і дають терміни навіть коли є відстрочка. Ну хоч умовно, типу щоб апеляцію не подавав. Взагалі чому немає закону коли один з родичів служить то інший має мати бронь? Бо цілими сімями гинуть...
Василь до Отакої Показати IP 14 Січня 2024 22:03
Чоловіка засудили, бо чоловік вступив у правочин, поставив підпис, але не виконав того, під чим підписався. Ніде не зустрічав інформацію про те, що чоловік читав ст 203 Цивільного кодексу, знає, що вступ у правочин добровільний, і підпис не поставив.
Янеробот Показати IP 15 Січня 2024 12:13
Чи є у нас справжні воїни на політичному полі, які можуть відстояти Україну? Нема, і, судячи по тому, що відбувається - уже не буде?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus