USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волинянин вкрав з могили захисника ланцюг та ліхтарі: відбувся умовним покаранням

22 Листопада 2023 22:14
Рік умовного покарання отримав волинянин, який осквернив могилу захисника на цвинтарі в одному з сіл Луцького району, вкравши звідти ланцюги та ліхтарі.

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд.

З матеріалів справи відомо, що наприкінці серпня місцевий житель Олександр Д. вночі вкрав з могили на кладовищі у селі Городище-2 Луцького району ланцюги, хомути та світильники. Вкрадені предмети, вартість яких становить 1191 гривню, чоловік використовував для власних потреб.

Дії злочинця кваліфікували за ч. 3 ст. 297 КК України (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого).

Олександр Д. підтвердив обставини вчинення злочину та повідомив, що повернув крадене потерпілій. Жінка поклалася на думку суду щодо міри покарання.

Суд, врахувавши обставини справи, замінив реальний термін на чотири роки для Олександра Д. роком іспитового терміну.

Як повідомляли раніше, злочин трапився на могилі загиблого в АТО у 2015 році 19-річного Тараса Герасимюка. Вандал сказав батькам Героя, що не мав можливості купити ланцюг, а йому потрібно було прив’язати собаку і козу.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 23 Листопада 2023 05:39
Вандала прив'язати на ці ланцюги на цвинтарі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus