USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин втратив право голосу через тезку у поліції

31 Березня 2019 20:37
Через плутанину в реєстрі виборців волинянина Андрія Панасевича переплутали з поліцейським Андрієм Панасевичем, якому змінили місце голосування. В результаті обоє виборців втратили можливість проголосувати.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила довірена особа одного із кандидатів на пост президента України Ганна Медведєва.

З її слів, до неї, як до компетентної у виборчих справах особи, звернувся мешканець Володимира-Волинського Андрій Панасевич. Чоловік поскаржився, що не зміг проголосувати на своїй виборчій дільниці, хоча перед тим отримав запрошення на вибори згідно зі своєю адресою:

«До мене звернувся чоловік, який мешкає на вулиці Шевченка у Володимирі-Волинському. Згідно із запрошенням він прийшов голосувати, однак йому сказали, що у списках його немає. Здивованому чоловіку пояснили, мовляв, у списку виборців по цій дільниці його немає, тому що він же написав заяву про «відкріплення» його за місцем голосуванням у Любешів. Однак, чоловік у шоці, адже жодної подібної заяви він не писав», – розповідає пані Ганна.

Вона розповіла, що безпосередньо на дільниці ні їй, ні ошуканому чоловіку відповідної заяви показати не змогли, натомість порадили пошукати її у державному реєстрі.

«Беремо ту людину і їдемо до державного реєстру виборців. Там просимо показати заяву про «відкріплення», але заяви знову немає. Вони сказали, що заяву можна знайти у реєстрі виборців у Любешеві. Таким чином нам вдалося встановити, що заява була написана 23-го березня 2019 року. Виявилось, що прізвище та ім’я виборців співпадають, але дати народження і по-батькові виборця у заяві не вказали», – продовжує Ганна Медведєва.

Зі слів провідного спеціаліста держреєстру виборців Надії Іванівни, на підставі вищезгаданої заяви заступник начальника Любешівського відділення поліції ГУ НП у Волинській області Сергій Ляшук віддав наказ про призначення свого підлеглого до охорони виборчої дільниці № 070562 у селі Гірка Любешівського району. Але, попри те, що у наказі співпадало прізвище та ім’я, дату народження одного із них вказати забули.

«Це пряме і грубе порушення виборчого процесу. Я вийшла на помічника народного депутата Ірини Констанкевич. Як виявилося, у Любешеві працює у поліції однофамілець Андрія Панасевича, але дата народження і по-батькові у нього інші.

Що найцікавіше, що заступник начальника поліції Ляшук некомпетентно написав наказ, і людину викинули зі списку виборців», – каже пані Ганна.

У коментарі ІА Волинські Новини Андрій Панасевич каже, що проголосувати не зміг ні він, ні його тезка з поліції. З цього приводу чоловік звернувся до правоохоронців, адже через помилку, фактично, втратив право голосу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ну Показати IP 31 Березня 2019 23:39
і як закіньчилась проблема? Хто втратив голос?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus