USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин виростив «омолоджуюче» дерево

16 Вересня 2016 07:00
Незвичайне дерево росте на подвір’ї шачанина Миколи Турича. У цілющих властивостях гінкго чоловік переконався давно, повідомляє Район.Шацьк.

Наша планета багата на цілющі рослини, які здавна використовувалися у народній медицині.

Однією з таких рослин є дерево гінкго - найстаріше дерево нашої планети, що збереглося до наших днів. Виникло від первісних голонасінних дерев приблизно 300 млн років тому, і є пращуром сосни та ялини.

Гінкго — єдиний нині живий представник «перехідної ланки» між папоротями й хвойними. Це єдине унікальне дерево, що являє собою один вид, один рід і одну родину. Окрім того, це дерево довговічне. Окремі його екземпляри живуть 2000 років, підіймаючись за цей час у висоту до 40 метрів, при товщині стовбура — 1 метр.

Перші згадки про лікувальні властивості листя гінкго зустрічаються в стародавніх рецептах традиційної китайської медицини, написаних за 2800 років до н. е. Сьогодні медикаменти, розроблені на основі листя гінкго, входять до багатьох засобів сучасної медицини. Чай з листя рекомендували при кашлі, ядусі, для якнайшвидшого відновлення сил у період видужання.

Препарати з гінкго відновлюють погіршені в результаті вікових змін пам'ять, слух, зір, мовні й рухові функції, усувають циркуляторну недостатність (включаючи атеросклеротичне й вікове походження), відновлюють еластичність і міцність судин, запобігають тромбозам мозкових і коронарних судин, сприяють нормалізації метаболізму тканин мозку, поліпшують живлення серцевого м'яза, допомагають зберегти цілісність і проникність клітинної стінки, запобігти приступам астми, мають заспокійливу й антиспазматичну дії. Використовують гінкго й для профілактики та лікування туберкульозу, органів дихання, гіпертонії, підвищення імунітету та сповільнення процесів старіння.

Микола Михайлович навчився розмножувати дерево, тож тепер має чимало саджанців та готовий поділитися ними з усіма, хто бажає вирощувати цю унікальну рослину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 16 Вересня 2016 08:13
А контакти чловіка?
полішук Показати IP 16 Вересня 2016 08:32
Ну все. пропало дерево. Луцьковиї до листочка обнесуть. Поїдуть на Світязь - будуть гінкго шукати.
лучанка Показати IP 16 Вересня 2016 08:57
будь ласка контакти чоловіка!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus