USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин заплатить 13 тисяч за лікування побитого ним чоловіка

12 Січня 2015 08:51
Прокуратура Маневицького району вимагає від винного у злочині відшкодувати закладу охорони здоров'я витрати на лікування постраждалого.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Так, ще у жовтні минулого року один із місцевих мешканців під час суперечки завдав своєму знайомому тяжких тілесних ушкоджень.

12 грудня вироком Маневицького районного суду чоловіка визнали винним та призначили покарання у виді 5 років позбавлення волі зі встановленням випробувального терміну в один рік.

Окрім того, після завданих травм потерпілий перебував на стаціонарному лікуванні у клініці, вартість якого становить понад 13 тисяч гривень. Досі цю суму збитків, завдану Волинській обласній клінічній лікарні, винною у злочині особою, як це передбачено законом, відшкодовано не було.

Відтак, прокуратура звернулась до суду із позовом до винного у скоєному та вимагає стягнути із нього кошти, витрачені закладом охорони здоров’я на лікування потерпілого від злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
SET Показати IP 12 Січня 2015 09:32
Ось вам і безкоштовна медицина гарантована Конституцією України. Як тільки лікарня виставить офіційно рахунок - буде підстава для притягнення до відповідальності. Хоча лікарня може попросити зробити так званий "благодійний внесок" в розмірі 13 тисяч))) P.S. дії засудженого ні в якому разі не підтримую! Але ситуація цікава...
Олександр Показати IP 12 Січня 2015 11:15
Чоловіче,спустись на грішну землю безкоштовноі медицини,ніколи не було.Навіть за союзу скільки вираховували з зарплати. Поки не буде страховоі медицини буде такий бардак ,інших варіантів не бачу
1 Показати IP 12 Січня 2015 14:44
Шановні читайте КК і КПК там передбачено право/обов'язок прокуратури звернутись в інтересах держави у лиці лікарні якщо вони вилікували людину після злочину про стягнення ціни лікування з злочинця.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus