USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Волинянин збудував Ейфелеву вежу

26 Березня 2014 09:04
Мініатюру Ейфелевої вежі, дивлячись на чорно-білі фото оригіналу, змайстрував волинянин у своєму дворі. Споруду він зробив самостійно, - інформує Шацький край.

Висота її – 3 метри 25 сантиметрів, тобто вона рівно у сто разів менша, ніж оригінал.

«Цілими днями взимку сидів у гаражі і клепав дроти, чистив їх від іржі, вирівнював. А тоді зварював-зварював-зварював. На всю вежу використав майже 150 метрів дроту, а ще ж кутників скільки треба було», - розповів автор мініатюрм Іван Гарватів.

А матеріал для Ейфелевої вежі чоловік збирав, де тільки міг: щось знайшлося вдома, дещо сусіди підкинули, а ще допоміг зять. Кутники довелося купувати у магазині, бо вдома, мовляв, потрібних не було.

«Скрізь, де тільки не бував, у дворах бачив багато саморобних буслів, возів, лебедів, діжок, грибів, гойдалок… І захотілося собі зробити щось таке, чого ні в кого немає. А тут у передачі «95 кварталу» на сцені побачив Ейфелеву вежу, то й надумав її зробити. Онук роздрукував мені з Інтернету кілька фотографій вежі, а я вже по них робив свій витвір. Три місяці над нею трудився, поки позварював усе докупи, потім десь зо два тижні фарбував. Зверху поставив своєрідний ресторанчик, всередину помістив сонячну батарею, яка за день набирає світлової енергії, тож вночі освітлюється уся вежа. Планую такі ж батареї встановити на першому і другому ярусах, аби світло уночі було більш яскравим», - розповів мешканець Шацька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
клас Показати IP 26 Березня 2014 09:12
гарно і цікаво
сокира Показати IP 26 Березня 2014 09:13
молодець завидую бажанню та вмінню творити
Нік Показати IP 26 Березня 2014 09:15
На черзі референдум і приєднання до Франції
Нік Показати IP 26 Березня 2014 09:15
На черзі референдум і приєднання до Франції

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus