USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянина незаконно утримували у психлікарні

27 Серпня 2016 15:16
Волинянина, якого незаконно утримували у психлікарні, звільнили після перевірки прокуратури. А проти лікаря-психіатра, який підробив документи, відкрили кримінальне провадження.

Про це йдеться у документі прокурора Луцької місцевої прокуратури, кий він подав для інформування депутатів Луцької міської ради.

Так, відповідно до компетенції та територіальної юрисдикції, Луцька місцева прокуратура в 11-и піднаглядних органах та установах впродовж першого півріччя 2016 року провела 22 перевірки з питань додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Щодо останнього, то увага зверталась на законність тримання осіб у місцях несвободи, забезпечення їх належними умовами утримання.

У спецустановах органів національної поліції, зокрема в ізоляторі тимчасового тримання, утримувались 265 осіб, з них: 130 осіб, яким обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, 68 – затриманих, за підозрою у вчиненні злочину, 30 засуджених, 105 адмінарештованих. На обліку в Луцькому МРВ КВІ УДПтСУ в області перебуває 545 осіб, які засуджені до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі.

Згідно з результатими перевірок, керівникам піднаглядних органів та установ прокуратура внесла 13 вказівок про усунення виявлених порушень, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнули 4 посадових особи.

Крім того, одну особу, яка незаконно утримувалась у психіатричній лікарні, звільнили.

Водночас, уже задокументували та розпочали досудове слідство у кримінальному провадженні за фактом фальсифікації лікарем-психіатром медичної документації щодо особи, до якої за вчинення злочинів застосовували примусові заходи медичного характеру.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скерували для розгляду до Луцького міськрайонного суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Нік Показати IP 27 Серпня 2016 18:07
Таку перевірку потрібно провести в СНУ на економічному факультеті як працюють викладачі яких ніхто ніколи не бачили виглядають. А іншим викладачами роботи не має. не має а ставка за нею числиться.
Василь до Нік Показати IP 27 Серпня 2016 18:56
Невже ви подумали що вони справді свої обов'язки почали виконувати? Просто лікар чимось з кимось не поділився, або не так як хотілося прийняв високопоставлену особу.
Анонім до Нік Показати IP 27 Серпня 2016 21:56
Можна подумати що в ЛНТУ таких немає І на роботах числяться з 9 до 18 і на лекції в той же час читають
До ніка до Нік Показати IP 27 Серпня 2016 22:31
Не знаю за кого ти там говориш. Але коли вчилась там я, то викладачі були всі на місці!!! І причому хороші там викладачі.
Нік до До ніка Показати IP 28 Серпня 2016 17:44
Ти напевно вчилась 15 років тому а останні 5 років бардак повний, особливо на економічному факультеті під керівництвом нового депутата .......
аватар Показати IP 27 Серпня 2016 21:10
не всі там такі і не всі такі там
Рабін Показати IP 27 Серпня 2016 22:01
Піз**ки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus