USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Прокуратура Луцька звітує про покращення розслідуваності злочинів

29 Березня 2018 21:32
Торік Луцька місцева прокуратура надіслала в суд 566 обвинувальних актів у 566 кримінальних провадженнях. У кримінальних провадженнях правоохоронці встановили збитків, заподіяних злочинами, на суму понад 8,1 мільйона гривень.

Про це під час засідання сесії Луцької міської ради 28 березня розповіла в.о. керівника Луцької місцевої прокуратури Катерина Балас.

«Здійснюючи процесуальне керівництво досудовим розслідуванням прокурорами до суду скеровано обвинувальні акти у 566 кримінальних провадженнях, що на 140 більше, ніж за 2016 рік, в тому числі у 48 - з угодами про примирення, 12 - з угодами про визнання винуватості. Також, до суду скеровано 9 клопотань про застосування примусових заходів медичного характеру.

Покращилась результативність по розслідуванню злочинів у бюджетній сфері. Так, у 2017 році до суду скеровано 12 кримінальних проваджень, пов’язаних з бюджетними коштами, в той час як у 2016 році жодного провадженнях вказаної категорії не направлено до суду. за вказаний період до суду подано 31 позовну заяву в інтересах громадян та держави на загальну суму 124 млн. грн., що майже в п’ять разів більше ніж у 2016 році (26,8 млн. грн.)», - доповіла Катерина Балас.

Та додала, що за результатами перевірок скасували 73 незаконних постанови слідчих СВ Луцького ВП про закриття кримінальних проваджень, у 11 з яких обвинувальні акти скеровано до суду. Також для забезпечення ефективного та об’єктивного слідства у кримінальних провадженнях прокурори надали 480 письмових вказівок слідчим поліцейським.

Окрім цього, додає Катерина Балас, судами задоволено 42 апеляційні скарги прокурорів на незаконні вироки суду першої інстанції щодо 45 осіб.

Зауважимо, що за 2017 місцева прокуратура відправила до суду 6 обвинувальних актів, які стосувалися корупційних дій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль_ Показати IP 29 Березня 2018 21:38
В нас в Новiку все також хорошо
краще всіх Показати IP 29 Березня 2018 21:58
КОРУПЦІЯ В УЧИЛИЩАХ ВОЛИНІ: ПРИКРИВАЄ МІЛІЦІЯ Й МІСЦЕВА ВЛАДА? 1 Березня 2015 11:15Коментарів: 38Додати коментар 6 Педагог волинського училища не змирився з корупцією в навчальному закладі. Боротьба із «системою» переросла у бюрократичну тяганину. За намагання припинити корупцію в освітньому закладі чоловіка звільняли і поновлювали на роботі. Завдяки старанням педагога діло дійшло навіть до суду, щоправда, кримінальне провадження швидко закрили. Втім, Феміда дала ще один шанс, аби остаточно встановити справедливість. Уся ця боротьба педагога Валерія Білоуса із корупцією у Луцькому вищому професійно-технічному училищі почалася ще 5 років тому. Для Інформаційного агентства Волинські Новини волинянин розповів, що у своєму освітньому закладі його визнали кращим працівником, втім, коли почав боротися із «системою» - його звільнили, але він боротьбу не припинив. «Як педагог, я став переможцем конкурсу професійної майстерності в 2010-му році, мене ще у Нововолинськ направляли на змагання. Потому, на базі моєї групи «слюсар з ремонту автомобілів» проводили ліцензування професії в училищі, і я захистив ліцензію для закладу. Усю документацію вів зразково, це і підтвердили перевіряючі», - розповідає Білоус.
працює в ЛВПУ виклад Показати IP 29 Березня 2018 22:05
иректора луцького училища визнали винним у вимаганні грошей та оштрафували 04 червень, 2013, 15:16 Директора луцького училища визнали винним у вимаганні грошей та оштрафували Суд другої інстанції вирішив, що керівник ВПУ №9 Луцька Геннадій Батов має заплатити 10 тисяч гривень за незаконне вимагання грошей з студентів ти їхніх батьків. Таку ухвалу 4 червня виніс Апеляційний суд Волинської області, - пишуть Волинські новини. Нагадаємо, Луцький міськрайонний суд визнав Батова винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 183 Кримінального кодексу України (незаконна вимога оплати за навчання у державних чи комунальних навчальних закладах). Мовляв, директор училища впродовж кількох років вимагав із студентів та їхніх батьків сплачувати гроші на розрахунковий рахунок благодійного фонду училища. Таким чином люди незаконно сплатили майже 47,5 тисячі гривень. Також учнів змушували переказувати на рахунок ВПУ 50% від коштів, отриманих за проходження оплачуваної практики. Оскільки ж учням училища адміністрація не вельми активно шукала місце для проходження практики, то неповнолітні часто отримували «липові» довідки, а гроші платили власні. Таким чином незаконно було отримано майже 21 тисячу гривень. Суд першої інстанції заборонив Батову упродовж року обіймати посади у державних закладах освіти та оштрафував на більш ніж 10 тисяч гривень. Цей вирок в апеляційному порядку оскаржили як Батов, так і прокуратура. Захист просив колегію суддів Апеляційного суду виправдати директора училища, а прокуратура – ув’язнити чоловіка. Однак Апеляційний суд підтвердив винуватість Батова та не змінив покарання в частині штрафу. Окрім того, він конкретизував: чоловіку заборонено обіймати у державних закладах освіти посади, пов’язані із організаційно-розпорядчими та адміністративними функціями.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus