USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волиньрада просить 150 млн на добудову шахти № 10 «Нововолинська»

20 Грудня 2018 16:44
Депутати Волинської обласної ради скерують звернення до Кабінету Міністрів і Верховної Ради щодо сприяння в завершенні будівництва шахти № 10 «Нововолинська».

Про це стало відомо 20 грудня під час засідання 22-ї сесії Волинської обласної ради.

Як наголосили обранці громади, вугільна галузь переживає складний період розвитку, що підтверджують масові закриття шахт, зменшення виробничої потужності наявних вугледобувних підприємств, значна зношеність їх промислово-виробничих фондів, недостатні обсяги капітальних вкладень, регулярні затримками з виплати заробітної плати шахтарям.

«Лише 4 з 33 державних шахт, що знаходяться на підконтрольній Україні території, є прибутковими. Усі ці негативні явища відбуваються на фоні зростання соціальної напруги та регулярних протестних акцій гірників», – вказано у зверненні.

Також зазначено, що шахта № 10 в місті Нововолинську є єдиним підприємством гірничодобувного комплексу, яке будується в Україні за часів незалежності. Його розвідані запаси становлять близько 40 мільйонів тонн вугілля. Готовність першої черги шахти до запуску складає 89 % і знаходиться на завершальному етапі. Однак упродовж останніх років на будівництво об’єкту з держбюджету виділяють недостатньо коштів.

Так, у 2018 році на будівництво шахти № 10 «Нововолинська» було передбачено 10 мільйонів гривень, у 2019 році з цією ціллю передбачено 25 мільйонів гривень. «Очевидно, що такі незначні кошти не дадуть змогу продовжувати будівельно-монтажні та прохідницькі роботи, забезпечити підтримку підприємства у безпечному стані, зберегти колективи шахтобудівельників та пом’якшити соціальну напругу серед багатотисячного колективу гірників міста Нововолинська. Лише для безперебійного та якісного обслуговування шахтних комплексів необхідно, за відповідними розрахунками, не менше 55 мільйонів гривень», – вказали депутати.

Отож, у 2019 році на добудову шахти Волинська обласна рада просить передбачити у державному бюджеті 150 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 20 Грудня 2018 17:11
Брати шахтарi любi! Нiхто вам нiчого вже не дасть. Змириться! Терпiть!
Навуходоносор Показати IP 22 Грудня 2018 15:25
Эта власть уголь готова возить не только из США или ЮАР, она его на Луне готова заказывать. Откатов больше, все оплачивает все равно народ. "Анатоль" призывает смириться трудяг, тех, кто дает тепло в дома. Но смирительную рубашку надо надеть на воров - чиновников, так справедливее.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus