USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Недоцільно добудовувати: на проєкт щодо шахти № 10 «Нововолинська» витратять 6 млн

13 Листопада 2022 18:55
Державне підприємство «Дирекція по будівництву об’єктів» оголосила тендер на послуги з розроблення техніко-економічного обґрунтування недоцільності добудови шахти № 10 «Нововолинська» державного підприємства «Волиньвугілля».

Торги тривають на сайті Prozorro. Пропозиції від учасників прийматимуть до 15 листопада, аукціон розпочнеться днем пізніше – 16 листопада.

Очікувана вартість робіт – 6,033 мільйона гривень.

Відповідно до технічного завдання, документацію, що стосується об’єкта незавершеного будівництва – шахти № 10 «Нововолинська», що в селі Поромів Володимирського району, – мають розробити на підставі постанови Кабміну № 968 від 30 серпня 2022 року. Розробку обґрунтування профінансують із державного бюджету.

Читати ще: Чому волинських шахтарів забирають на фронт напередодні опалювального сезону

Проєктування має включати поетапне обстеження обсягів виконаних робіт; розроблення документації незавершеного будівництва шахти № 10 «Нововолинська» згідно з концепцією національної програми трансформації вугільних регіонів України; добудову шахти № 10 «Нововолинська» та введення її в експлуатацію згідно з затвердженим проєктом будівництва; розроблення кошторисної документації попередніх етапів для порівняння витрат на їх реалізацію.

Серед варіантів розроблення техніко-економічного обґрунтування – трансформація об’єкта незавершеного будівництва «Будівництво шахти № 10 «Нововолинська» в рамках концепції національної програми трансформації вугільних регіонів України (ліквідація об’єкта) або введення в експлуатацію шахти № 10 «Нововолинська» (введення в експлуатацію першої черги потужністю 450 тисяч тонн на рік і другої черги такої ж потужності з виходом на проєкту потужність 900 тисяч тонн на рік).

Техніко-економічне обґрунтування недоцільності добудови шахти № 10 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля» мають підготувати до 30 квітня 2024 року.

Нагадаємо, шахту № 10 «Нововолинська» будують понад 30 років, із 1989-го. Із кожним роком шанси на відкриття копальні ставали все примарнішими, бо обладнання, яке не працювало і дня, зношувалося. Ступінь її готовності – 85%.

Тамтешні запаси вугілля оцінюють у 37 мільйонів тонн. Шахта розрахована на 40 років.

Рішення про припинення будівництва копальні прийняли у 2019 році. Відтоді кошти виділяють тільки на підтримку роботи шахти в безаварійному стані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 13 Листопада 2022 20:15
6 мільйонів на висновок, що не вистачило скількись-там на відкриття шахти!! нічо так схемка! Аж бісить це все! З такимми нову Україну не збудуєш.
Анонім до Анонім Показати IP 15 Листопада 2022 08:05
6 мільйонів на далеко не безплатну роботу спеціалістів. Якщо визначаться, що відкрити можна - буде вже і готова документація.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus