USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волиньрада вирішила перейменувати село на Волині

16 Травня 2019 14:01
Ініціативу жителів одного з сіл Маневицького району з перейменування села підтримали депутати облради.

Про це йшлося під час пленарного засідання сесії Волинської облради 16 травня.

Підтримати ініціативу жителів села Старий Чорторийськ Маневицького району щодо перейменування села Старий Чорторийськ Маневицького району Волинської області на село Чорторийськ вирішили депутати.

Також обранці громади затвердили Подання до Верховної Ради України щодо перейменування населеного пункту.

Як раніше пояснював депутат Анатолій Вітів, відповідні висновки щодо назви отримали від Українського інституту національної пам’яті та у музейних установах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
дума Показати IP 16 Травня 2019 14:36
А ПРОБУВАЛИ ЗМІНИТИ ПРІЗВИЩЕ ГОЛОВИ КОМІСІЇ ВІТІВ НА СТАРИЙ ВІТІВ
Чорторищанин до дума Показати IP 16 Травня 2019 14:52
А то нічого, що згідно Переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів УРСР від 23 липня 1991 року N 106 до зони гарантовоного добровільного відселення віднесене саме село Старий Чорторийськ Маневицького району. То що виходить, що мешканці перейменованого населеного пункту не проживають на території, що постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи?
! до Чорторищанин Показати IP 16 Травня 2019 15:26
Так тож ваша ж ініціатива!
Чорторищанин до ! Показати IP 16 Травня 2019 16:02
Це ініціатива неуків, що сидять в сільській раді та школі, які ніколи не вчили історії, не розуміються в нормах права та не вміють думати головою про наслідки своїх вчинків, лише ставлять наперед свої особисті інтереси над інтересами громади.
А хай знають ! Показати IP 16 Травня 2019 18:08
Видно шо вже всі виздоровіли, раз починають їм різні і, зокрема, дурні думки в голови лізти ! Тобто, раз Старого Чорторийська нема - то і хворих також. А в Чорторийську - всі здорові. Значить зняти пільги, доплати, компенсації і т. п.
Чорторищанин до А хай знають ! Показати IP 17 Травня 2019 09:55
Бред Мезьви, якого не докапали, Верховна рада в жодному разі не прийме постанову про перейменування, документ нормативно не доопрацьований, а грошики то хочуть відмити. Куди дивляться правоохоронні органи? Хоча, які там органи, їх в нас нема

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus