USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чужих дітей не буває: аби дитина росла доброю, вона має бути щасливою

13 Січня 2016 21:00
«Аби дитина росла доброю, вона повинна бути щасливою», - саме під такий гаслом відбулося театралізоване дійство «Радуйся, світ», що відбулось у рамках завершення цьогорічного проекту «Чужих дітей не буває».

Так, різдвяна програма для особливих діток та їх батьків відбулась 11 січня. Її організаторами уже 9 рік поспіль є Волинська обласна громадська організація «Ми плюс» спільно із Луцьким міським центром соціальних служб у справах дітей, сім’ї та молоді, за підтримки СГО «Молодіжна Платформа».

Починаючи із січня 2006 року, коли концертна програма вперше відбулась в кінотеатрі «Промінь», ініціаторам доброї справи вдалось зібрати понад 1600 дітей-учасників. Завдяки спільним зусиллям молодіжних організацій, сприянню органів місцевої влади, активної участі та допомоги меценатів та інших добровольців, організація щорічно проводить аналогічні урочисті заходи напередодні Різдвяних Свят.
«Кожна дитина на світі прагне тепла та підтримки. Кожне маленьке серденько чекає на свято. А особливо - обездолені та відчужені. Різдво Христове, Новий Рік - це дні, коли дитячі очі випромінюють світло мрій та чистоту сподівань», - кажуть активісти.

Варто зауважити, що цьогоріч, окрім особливих дітей та дітей, позбавлених батьківського піклування, до проекту залучили й родини учасників АТО та переселенців.

Так, перед початком дійства начальник відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради Олексій Веремійчик привітав усіх присутніх у залі із Різдвом Христовим:

«Рождество – це найщиріше християнське свято, що нагадує кожного року про отриману Благу Вість, яка спонукає нас бути добрішими до ближніх», - зазначив посадовець.

Він подякував організаторам акції із ГО «Ми плюс» за те, що ніколи не полишають ентузіазму й власним прикладом демонструють те, що благородні речі повинні робитись абсолютно безкорисливо.
«Коли пригорнути дитяче сердечко і вселити в нього надію, це дасть хороший вклад у майбутнє нашої країни», - зазначила директор Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан.
Вона побажала усім гостям заходу миру, тепла, благополуччя, родинного захисту та Божого благословення.

«Нехай ця акція виходить за межі Луцька і поширюється на європейський простір», - сказала Ліна Галан.

А ось голова правління ГО «Ми плюс» Сергій Семенюк наголосив, що хотів би перенаправити всю славу не організаторам дійства, а тому, хто дозволив організувати це свято.

«Це Христос, який народився заради нашого спасіння», - зазначив він.
Опісля запрошені діти та батьки мали змогу насолодитися піснями та колядками різними мовами. Такожу рамках проекту відбулась презентація театралізованого дійства «Радуйся, світ», що є дипломним проектом одного з учасників організації «МИ +» Ігоря Дрозди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus