USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Волиньрада звернулася до світових лідерів з вимогою закриття неба над Україною для ворожих літаків та ракет

5 Березня 2022 18:41
Звернення з вимогою закриття неба над Україною для ворожих літаків та ракет одноголосно ухвалили депутати Волинської обласної ради під час позачергової сесії. Про це повідомляють у Координаційному центрі Волині.

Звертаючись до президентів США, Франції та канцлера Німеччини, обранці констатували, що українська нація мужньо веде боротьбу проти російського загарбника, завдає ворогу втрат на землі й у повітрі. У безсилій люті московський агресор вдається до варварських бомбардувань українських міст та сіл, знищує цивільне населення і критичну інфраструктуру, створює гуманітарну катастрофу.

«Ворог користується своєю перевагою у повітрі і дефіцитом в України авіації та сучасних систем протиповітряної оборони. У цій війні український народ захищає не тільки свою державу, а й Європу та весь світ від абсолютного та непередбачуваного зла», – йдеться у зверненні.

Депутати Волиньради закликали негайно закрити повітряний простір над Україною та надати новітні системи ППО і ПРО як єдиний варіант гарантувати безпеку мирним мешканцям наших міст та сіл, зберегти критичну інфраструктуру, убезпечити країну та світ від можливих екологічних і техногенних катастроф.

«Ми очікуємо рішучих дій, притаманних справжнім лідерам демократичного світу. Ми щиро сподіваємося, що ви прагнете увійти в історію як люди, що зробили все можливе, аби не допустити геноциду українського народу і захистити основоположні цінності цивілізованого світу.

Рішення, яке врятує сотні, якщо не тисячі людських життів, у вас на столі. Не ховайтеся від історичної відповідальності перед світом, власними народами та великою європейською нацією, якою були і будуть українці. Підтримайте нашу країну у боротьбі з російськими окупантами за право існувати!» – звернулися до світових лідерів депутати обласної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus