USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волиньрада «поскупилася» на шкільні комп’ютери

13 Жовтня 2009 16:19

Постійна комісія Волинської обласної ради з питань соціального захисту населення, ветеранів-пенсіонерів, трудових ресурсів вирішила не виділяти кошти на придбання двох комп’ютерів для однієї з луцьких шкіл, а, натомість, рекомендувати Луцькому міському відділу освіти вирішити це питання, – інформує репортер «Волинських Новин».
До вказаної комісії звернувся директор Луцької ЗОШ №23 Володимир Мартинюк щодо придбання двох комп’ютерів для шкільних кабінетів інформатики. Він розповів, що в нинішньому навчальному році відповідно до нової програми інформатика вивчається з 9-го класу. Таким чином, на сьогодні цей предмет опановують у школі 283 учні 9–11 класів. Учні працюють на застарілій техніці, яка не відповідає справжнім вимогам. Це в свою чергу суттєво впливає на якість знань школярів. Частково цю проблему можна вирішити, встановивши два комп’ютери в обидва кабінети інформатики, котрі виконуватимуть функцію керування локальною комп’ютерною мережею як у даних кабінетах, так і в школі вцілому.
Директор цього навчального закладу додав, що у школі лише деякі комп’ютери – 2001 року випуску, а учні працюють на машинах і 1998 року, і 1995 року. Не дивно, що така техніка часто ламається. Члени комісії поцікавилися, чи звертався керманич школи до луцького міського голови Богдана Шиби, проте не отримали відповіді на це запитання.
Начальник управління освіти і науки Волинської ОДА Михайло Попович розпівів про забезпечення закладів освіти шкільної ланки комп’ютерами по області загалом. Він зауважив, що придбання комп’ютерів для луцької школи – це турбота не обласного бюджету, адже він фінансує комп’ютерне забезпечення обласних закладів освіти, наприклад, шкіл-інтернатів чи ліцеїв. «Як правило, комп’ютерами не забезпечені сільські школи», - зауважив він. Пан Попович схвально оцінив позицію директора школи №23, проте зауважив, що депутати Волиньради передовсім можуть поцікавитися комп’ютерним забезпечення сільської школи, а не міської.
Оскільки немає механізму профінансувати купівлю двох комп’ютерів для луцької школи, комісія порадила директору цього навчального закладу звернутися до луцького керманича Богдана Шиби, а також рекомендувати Луцькому міському відділу освіти вирішити це питання. Обговорення питання шкільних комп’ютерів зайняло у депутатів Волиньради близько 20 хвилин.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus