USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Волинська археологія потерпає від діяльності мародерів

25 Січня 2016 09:25
Про те, що волинська археологія потерпає від діяльності мародерів, – про це під час круглого столу в Луцьку говорили музейні працівники, археологи і представники влади.

Чимало цінних для археології об’єктів культурної спадщини Волині не внесені до державного реєстру.

Листи про включення об’єктів роками розглядають у профільному міністерстві. Зокрема, за останні шість років до державного реєстру не включили жодного, - інформує Національна телерадіокомпанія з філією у Волинській області.

Під час засідання круглого столу “Проблеми і перспективи волинської археології” на це звернув увагу заступник начальника управління культури облдержадміністрації Віталій Стрільчук.

Тож, цікаві для історії городища і кургани — без захисту, їх безкарно руйнують мародери.

«Минулого-позаминулого років було із Любомльським городищем, немає охоронної зони, відділ культури каже: «Немає за що зробити». Міська рада відмовляється робити також. Місцеві жителі уже рештки валів починають вивозити. Ми у міліцію, міліція також не може, бо немає охоронної зони, ми також робити нічого не будемо. Круг замкнувся»,–поскаржився директор Любомльського краєзнавчого музею Олександр Остапюк.

На думку представників влади, для боротьби із так званими «чорними археологами», потрібно удосконалити законодавство і посилити державний контроль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
волинянам Показати IP 25 Січня 2016 10:35
стрыльчук перший хабарник, створив систему деруть з людей грошы, в Рівненській області все не так, а у нас копнути не можна, всюди стрільчук з своєю археологією

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus