USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Волинська глибинка: у Малому Обзирі живуть без магазину, школи і медпункту

9 Березня 2017 12:56

Перші промені сонця вже зігрівають землю! Природа починає прокидатися.

А у Малому Обзирі, що знаходиться на межі Камінь-Каширського та Маневицього районів, як завжди тихо та спокійно, пише "Район.Камінь-Каширський".

Це маленьке селище на 25 будинків. Частина з них вже давно пустують. Тож фактично у Малому Обзирі нараховується 14 домогосподарств.

Проживає тут лише 38 осіб.

Ні школи, ні магазину, ні медпункту у селі немає і ніколи не було. Тому в школу, на медпункт чи по продукти місцеві жителі завжди ходили через три мости до іншого села – у Великий Обзир. Малий Обзир відноситься до Великообзирської сільської ради.

Кілікість селян з кожним роком зменшується, адже корінні жителі вмирають, молодь виїздить та не повертається.

Але це селище просто чарівне. Саме природа робить його неповторним.​ Адже розміщене воно посеред лісу та омивається річкою Стохід. Тут можна прекрасно відпочити в будь-яку пору року.

А восени селяни із Великого та Малого Обзира взялися за бензопили та самотужки відновили міст, який єднає їхні села. Зробили це лише за один день.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus