USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинська міліція: валютників можна покарати лише під час обміну

16 Грудня 2014 17:16
Курс іноземної валюти в обмінниках змінюється щодня. Буває, що вранішній і вечірній курси не співпадають. Зиск від цього отримують не лише банки під час валютних операцій. Бізнес процвітає і у валютників.

Нагадаємо, міліціонери Волині днями здійснили рейди, в результаті яких покарали 118 валютників.

Як пояснив заступник начальника управління Державної служби у боротьбі з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області Володимир Сюйва, під час брифінгу 16 грудня, притягнути до відповідальності валютників можна лише спіймавши на гарячому, під час здійснення обміну.

До того ж, конфіскації підлягає лише та сума коштів, яка була використана під час валютної операції. Навіть якщо у валютника при собі буде 12 тисяч доларів, конфіскована буде лише сума обміну (до прикладу – 20 доларів). Але це єдиний вихід, згідно з чинним законодавством.

Володимир Сюйва додав: в умовах дефіциту валюти в обмінниках, цей бізнес і далі процвітатиме. Бо нинішнє покарання за такі дії дорівнює стихійній торгівлі – за це порушення передбачено попередження або накладання штрафних санкцій від 510 гривень до 748 гривень з конфіскацією предмету правопорушення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Петро Показати IP 16 Грудня 2014 17:42
Ох і розказав, як правильно валютчикам работать. А зробити "контрольну закупку" на 12000 дол. слабо, чи хось їх криша?
лучанин до Петро Показати IP 16 Грудня 2014 21:01
ЦЕ щоб нічого не робити, а бабло косити навішав лапші. Нахрена тоді ми платимо податки щоб утримувати трутнів
Роман до Петро Показати IP 16 Грудня 2014 21:49
Шановні панове міліціонери, навіть не буду збирати ваші макаронні вироби в даній статті. Ви можете покарати лише соціально незахищені прошарки населення котрі збирають копійчину до копійчина. Вам за метр постав валютчика перед лобом, Ви нічого не зробите, навіть показово когось покарати не можете. І вам хоча б якусь краплю довіри, Ви хочете до себе поваги, тому що ходите охороняєте нас ночами (незаконні обшуки, перевірки телефонів ітд.). Ви звичайно наведете позитивні аспекти Вашої роботи, проте на кожний знайдеться 10 негативних. Я пропоную одну однісіньку реформу, тест, називайте, як бажаєте: - здати всім працівникам міліції нормативи фізкультури учнів 9 класу, хто не здасть - тому ганьба і дорога на пенсію. Ви повинні бути прикладом а не свиньми в хліву.
Саша Показати IP 16 Грудня 2014 17:42
він нас,що за ди..лів рахує? якже ми їх накажемо,якщо нам проплатили)) можуть і предявити...
7777 Показати IP 16 Грудня 2014 17:51
менти це під-си на варшавці опорний пункт за 30м від мінял і ніхто не ховається
До міліції Показати IP 16 Грудня 2014 17:52
Тільки було б бажання їх спіймати і притягнути до відповідальності. Навіщо ті пусті балачки.?!
Анонім Показати IP 16 Грудня 2014 17:58
РУДЕНКО ХОЧЕ ЧЕРЕЗ СУД ПОНОВИТИСЬ НА ПОСАДІ Колишній заступник начальника УМВС Украхни у Волинській області Михайло Руденко намагається поновитися на посаді першого заступника начальника Житомирського УМВС через Волинський окружний адміністративний суд
хм Показати IP 16 Грудня 2014 18:26
коментар було видалено
123 Показати IP 16 Грудня 2014 18:27
Да что за чес левый! Менты их крышуют и доляху за это получают! Всем это известно и всех устраивает, и милицию и прокуратуру и местные власти.
111 Показати IP 16 Грудня 2014 18:55
як в пяного чи хворого кармани почистять і коли відпускають то клянуться , що при ньому нічого не було а тут гроші начальників які кришують і вони знають закони всі гроші до гривні перещитано -поставити вимогу вявкому місті є волютчики там начальник міліції, начальник ДСБЕЗ і прокурор люстрацюю не пройшки якщо влада цого не буде контролювати то цім займемся ми люди
Руслан Показати IP 16 Грудня 2014 19:12
В Володимирі валютчики при вході в продуктовий ринок спокійненько і впевнено стоять..ю за 10 кроків від міської ради. то хто їх кришує????
Петро до Руслан Показати IP 17 Грудня 2014 11:30
цей центральний ринок , як і два інших продуктові ринки є власністю Саганюка Андрія Петровича . Що тут кому ще не ясно....
Анонім Показати IP 16 Грудня 2014 19:18
http://www.youtube.com/watch?v=-KmW5kI4wa0
Вацык Показати IP 16 Грудня 2014 19:22
Не трогайте, пацанов,кое-кому скоро на пенсию !
пацик Показати IP 16 Грудня 2014 20:03
Валютчики в центрі луцька - це живе підтвердження цілком гнилої ментовської структури, заїжджена тема, яка вже за 20 років не варта виїденого яйця. Три менти їх "пасли" ціле літо, отримуючи за це зарплату, а валютчики через дорогу, відвернувшись до них спиною, міняли гроші. Це - плювок в обличчя лучан, які мимо проходили і дивилися на цей гнилий ментовський спектакль.
не пацик Показати IP 16 Грудня 2014 20:15
яке питання така відповідь -а ви чого чекали?
А я ... Показати IP 16 Грудня 2014 20:29
А я поверил Председателю Правительства и за очень короткий срок стал в 2,5 раза беднее.Он еще недавно говорил : "Будьте патриотами,не снимайте свои гривневые сбережения в наших банках, не покупайте доллары , потому что курс 13грн -это завышенный курс ,а нормальный курс это 9грн-10грн и скоро будет такой курс,если выше ,то это катастрофа для Украины". Я был патриотом своей Украины и поступил так, как советовали мне. И теперь, пока что ,мы потеряли свои сбережения в 2,5 раза . Доллар уже 22грн и практически его купить невозможно . Арсений Петрович ! Я больше Вам не верю!
Правда Показати IP 16 Грудня 2014 22:54
А якщо небуде валютчиків то що все буде в шоколаді Когож тоді влада буде звинувачувати ? Сама себе чи кого ?!!!! люди відкрийте врешті очі!!!!
а свято де? Показати IP 16 Грудня 2014 23:16
Валютники чітко сплачують правоохоронцям за ліцензію згідно якої здійснюють свою діяльність. Не ховаються і не втікають, бо сплачують систематично і вчасно. Таким чином за тривалий час з числа валютників поступово сформувався такий собі клас народних фінансових експертів. Якщо є попит обовязково буде пропозиція. Тому нема чому дивуватися. Така ситуація в Луцьку, Ковелі, Володимирі, Любомлі(Ягодин). Всі народні експерти розподілені між силовиками - МВС, Податкова, Прокурорські, СБУ, які їх успішно вирощують як дійних корів, - а після виходу на пенсію чи зміну місця служби успішно передають на догляд з рук в руки молодшим колегам. Бо де постійно брати кошти на хабарі в столицю, прийом різних столичних гостей та ін. службові витрати в т.ч. подарунки на дні професійних свят- юриста, судді, прокурора, фінінспекція, податкова і т.д. і т.п. Таким чином нехай валютники поки нагуляють жирок, бо на Миколая, Новий Рік, Різдво традиційно їх прийде час віддати частину.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus