USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Оксамитовий сезон у Буковелі – для особливих волинян

6 Жовтня 2016 21:36
Близько двохсот волинян із різних районів області отримали шанс спілкування із карпатською природою у вересні. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» подарував таку можливість дітям та молоді з обмеженими можливостями, повідомили у прес-службі Фонду.

Значна частина учасників проекту – переможці та призери конкурсів, олімпіад, фестивалів. Вони займаються, розвиваються різнобічно, прагнуть бути не лише здоровішими, але й активнішими. Через те об’єднуються у громадські організації, відвідують гуртки та студії.

Перший день відпочинку – заняття з живопису Ольги Грицюк, яка очолює організацію «Оберіг мистецтва» в Луцьку.

Почуття, захоплення – через пензель і фарби. Діти передають на папері своє перше враження від гір, смерекових лісів, швидкоплинних річок, та мінливого неба.

Мама Юри Нінічука із Нововолинська розповідає, що син навіть повірити не міг, що їдуть відпочивати просто так, без виснажливих процедур та фізкультури.

За кошт держави покращити свій стан можуть лише одиниці, і то не щорічно.
«Проект «Відпочинок в Буковелі» для особливих дітей здійснюється уже третій рік поспіль, але вперше набув такого масштабу», – розповідає головний менеджер у соціальній сфері Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Оксана Демчук.

Громадські організації з усієї Волині надіслали близько півтори тисячі заявок на відпочинок. Оздоровили лише десяту частину від потреби, але і це – успіх, бо переважна більшість учасників проекту побувала в Карпатах уперше.

Від початку проекту оздоровились понад 380 волинян. Така поїздка – дуже сміливий крок, але дуже важливий. Так вважають учасники програми оздоровлення.

Богдан Шило, восьмикласник із Нововолинська, встав із візка лише у вісім років, але відтоді став сприймати світ по-іншому. Його мама Олена тішиться, що тут, в Буковелі, вони багато ходять, насолоджуються краєвидами, дихають чистим цілющим повітрям.

«Звичайно, такий відпочинок потрібен, – робить висновок Олена Шило, – бо діти мають, з ким себе порівняти. Порівняти і до гіршого, і до кращого. Вони можуть порівняти, з чого вони вийшли, і до чого їм ще можна прагнути».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus