USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинська суддя відпустила на волю юнака, який побив слідчого

13 Січня 2021 13:11
На Волині студент третього курсу Луцького національного технічного університету Олександр Чмух прямісінько в центрі міста побив слідчого, який зробив йому зауваження через відсутність маски. Конфлікт між ними виник ще коли хлопець перебував у відділку поліції в Камені-Каширському. Проте суддя Олеся Антонюк відмовилася задовольнити клопотання слідчого у справі про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, хоча і прокурор, і слідчий надали вагомі докази про вчинення ним злочину.

Суддя Камінь-Каширського районного суду Волинської області Олеся Антонюк винесла ухвалу, якою застосувала до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Так, старший слідчий СВ Камінь-Каширського ВП ГУНП у Волинській області Богдан Калапуц звернувся до слідчого судді з клопотанням, в якому просив застосувати щодо чоловіка, який є уродженцем села Воєгоща та студентом 3 курсу Луцького національного технічного університету, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на два місяці.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що 24 листопада минулого року близько 14 години слідчий СВ Камінь-Каширського ВП ГУНП у Волинській області Генсьор О.С., знаходячись в холі адміністративного приміщення Камінь-Каширського ВП ГУНП у Волинській області на вулиці Шевченка, 6, щоб запобігти адмінправпорушенню, попросив уродженця Воєгощі покинути приміщення, оскільки той перебував без маски. Чоловік зреагував зухвало, однак все ж вийшов з відділку.

Уже через пів години біля супермаркету «Наш Край» на майдані Незалежності обвинувачений вдарив слідчого кулаком в груди, спричинивши останньому легке тілесне ушкодження у вигляді внутрішньошкірного крововиливу в ділянці грудної клітки спереду. Як відомо Інформаційному агентству Волинські Новини з власних джерел, юнак входить до угрупування, яке тероризує цілий район на Волині.

Відтак, кривдник поліцейського підозрюється в умисному заподіянні працівнику правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків (ч. 2 ст. 345 КК України).

Проте підозрюваний вину не визнав, розповівши у суді, що того дня у відділку поліції та біля супермаркету словесно посперечався зі слідчим, однак подія мала приватний характер та не була пов'язана з виконанням цим працівником службових обов'язків. Чоловік наголосив, що тілесні ушкодження правоохоронцю він не наносив.

Незважаючи на це, вина була доведена зібраними у кримінальному провадженні доказами, зокрема показами свідків, які бачили події і у відділку поліції, і поблизу супермаркету.

Проте суддя Олеся Антонюк винесла ухвалу, якою відмовила у задоволенні клопотання слідчого про застосування щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Натомість винесла ухвалу, застосувавши до нього запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання на два місяці.

Сторона обвинувачення наголошувала, що підозрюваний вину в скоєному злочині не визнає, раніше щодо нього здійснювалось досудове розслідування у кримінальному провадженні про насильницький злочин проти життя та здоров'я особи. Проте суддя вважала, що прокурор не довів, що більш м'який запобіжний захід, ніж домашній арешт, не забезпечить належної процесуальної поведінки підозрюваного.

Відзначимо, що за вчинення злочину уродженцю Воєгощі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Народна прокуратура Показати IP 13 Січня 2021 13:18
Суддю на мило !!! Як завжди, цей бидлюк пустив сльозу, мама впала на коліна - це ж слухняне дитятко, от суддя і наплювала на справедливість. Але Земля кругла і карму ще ніхто не відміняв!
АУЕ Показати IP 13 Січня 2021 13:21
Висновок: суддя в доляхе..
ВІРУС Показати IP 13 Січня 2021 13:24
МОЖЕ ОЛЕКСАНДР ЧМИХ ДОБРЕ ЗАДОВІЛЬНИВ СУДДЮ?
!! Показати IP 13 Січня 2021 14:01
Мабуть мало дав
Га? Показати IP 13 Січня 2021 14:18
І скільки ще оця леся буде судити і скільки ще громадськість буде терпіти подібні витівки отаких лесь?
Тєрпеленко до Га? Показати IP 13 Січня 2021 15:32
тут хоч ПІБ судді написали, бо поліцая скривдили. А ось, ім'я того ол*ня, що присудив школяру з Ратне за траву шість років, нам не озвучили.
! Показати IP 13 Січня 2021 15:19
І що, більш м'який запобіжний захід, ніж домашній арешт, не забезпечив належної процесуальної поведінки ? В чому вина судді ? Слідчий...щоб запобігти адмінправпорушенню, попросив...покинути приміщення. Може, правильніше було б написати, що слідчий так «просив», що спричинив конфлікт?
вакула до ! Показати IP 13 Січня 2021 15:43
Чмих, то ти? будь здоровий
Вася Показати IP 13 Січня 2021 16:24
Слідчий суддя здійснює контроль за досудовим розслідуванням, саме з метою, щоб слідчий не перегибав палку. Слідчий просить арешт, адвокат просить взагалі відмовити у запобіжному заході, а суддя обрала по середині - запобіжний захід у вигляді особистого зобов"язання.
Зеленський до Вася Показати IP 13 Січня 2021 17:06
''Сторона обвинувачення наголошувала, що підозрюваний вину в скоєному злочині не визнає, раніше щодо нього здійснювалось досудове розслідування у кримінальному провадженні про насильницький злочин проти життя та здоров'я особи'' Тобто то вже не вперше. Можна було й виховних цілях відправити на СІЗО. Моя думка, то не суддя допомогла тому Чмоху, то їм бог допомагає, бо не п'ють, заповідей дотримуються. Тому й так, тому таке рішення
Я Показати IP 13 Січня 2021 16:45
Скільки вже те "кримінальне угрупування" буде тероризувати людей? Якщо їм навіть за побиття працівників правоохоронних органів ніякого покарання не буває, то що вони можуть зробити з іншими людьми? Ганьба на всю Україну. Правоохоронні органи не можуть справитися із шайкою нахабних озвірілих бидлюків! На що чекаємо, панове? Поки вони уб'ють когось, хто їм не сподобався?
Лєйба до Я Показати IP 13 Січня 2021 17:41
Такі шо ви прєдлагаєтє?
Я до Лєйба Показати IP 13 Січня 2021 20:17
Прєдлагаю покарати. За всією строгістю закону. Причому всіх - і кримінальне угрупування, і тих, хто їх відмазує.
Микола Сидорчук Показати IP 13 Січня 2021 20:05
Понабирали молодих недосвідчених полісменів які повдівали пагони і думають царі а як самі по городу їздять пяні по дискотеках п’яні і зараз найшли крайніх із старшими полісменами такого небуло як набрали так і маєте перш на себе треба дивитись ане заяви писати .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus