USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинська аптечна мережа завищувала ціни

29 Травня 2009 17:17
Волинське обласне відділення АМКУ припинило дії з ознаками зловживання монопольним становищем з боку ТОВ «Волиньфарм». Про це 29 травня повідомляють «Волинські Новини».
 
Як встановили антимонопольники, товариство завищувало торговельні надбавки на лікарські засоби та вироби медичного призначення, що реалізуються в роздрібній аптечній мережі. На вимогу волинського відділення АМКУ, фірма знизила середній розмір торгівельної надбавки на лікарські засоби та вироби медичного призначення з 25-35% до 20,9%. Як наслідок, це призвело до приведення цін до економічно обґрунтованого рівня.
 
Окрім того, фахівці Волинського обласного відділення АМКУ припинили дії з ознаками зловживання монопольним становищем з боку Турійської центральної райлікарні. Як вони встановили, лікарня порушила порядок формування тарифів на послуги з проведення обов’язкових медичних оглядів, що могло призвести до порушення конкуренційного законодавства.
 
На виконання рекомендацій, лікарня здійснила економічно обґрунтоване формування вартості послуг. Як наслідок, розміри тарифів на послуги з проведення обов’язкових медичних оглядів знизилися від 1,2% до 70%.
 
Також волинські антимонопольники оштрафували мале підприємство «Полум’я» та ПП «Поликруд» на 1 тисячу гривень кожного за подання недостовірної інформації у встановлений законодавством термін, - повідомляє сайт АМКУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus