USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинська міліція працює прозоро і статистику не фальсифікує?

26 Травня 2009 13:33
Волинська міліція стривожена проблемою законодавчого обмеження кримінального переслідування за правопорушення в залежності від обсягу збитків, через що високою (75,2%) є питома вага прийнятих міліцією рішень про відмову в порушенні кримінальних справ. Про це «Волинським Новинам» повідомили у ВЗГ УМВС в області.
 
ВЗГ обласного управління МВС заявило, що «керівництво УМВС України у Волинській області не тільки не зацікавлене у штучному покращенні справ у сфері боротьби зі злочинністю, а й вживає жорстоких заходів щодо недопущення маніпулювання статистичними показниками».
У повідомленні ВЗГ йдеться: «В області склалася така ситуація, що кількість зареєстрованих заяв та повідомлень зростає, а кількість зареєстрованих кримінальних справ зменшується. Це пов’язано з тим, що міліція працює прозоро і не фальсифікує статистику».
 
За перший квартал нинішнього року черговими частинами міськрайвідділів області зареєстровано 12,5 тисячі повідомлень про злочини. Для порівняння – за весь 2008 рік до органів внутрішніх справ звернулося 53,9 тисячі громадян. Тобто спостерігається тенденція до зменшення кількості заяв та повідомлень.
 
Щодо заяв, за якими прийнято рішення про порушення кримінальної справи, у тому числі в порядку статті 430 Кримінально-процесуального кодексу України (порушення справи, прокурором), то їх зареєстровано 1720.
 
Крім того, протягом перших трьох місяців 2009 року працівники міліції задукоментовали 8,1 тисячі заяв про відмову в порушенні кримінальної справи. Також за перший квартал поточного року обласна прокуратура скасувала 215 постанов про відмову в порушенні кримінальної справи.
«Нас також тривожить проблема законодавчого обмеження кримінального переслідування за правопорушення в залежності від суми збитків, через що високою (75,2%) є питома вага прийнятих міліцією рішень про відмову в порушенні кримінальних справ. Слід зазначити, що третину постанов про відмову в порушенні кримінальних справ винесено по заявах і повідомленнях про злочини проти власності громадян. Це – перший результат встановлення законодавством норми щодо межі збитків, за умови настання яких встановлюється кримінальна відповідальність. На сьогодні вона сягнула вже 907 гривень», – інформує ВЗГ УМВС в області. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 26 Травня 2009 15:23
Про що виговорите яка чесність міліції !!!! Якщо «Високі» міліцейські чини самі в своїх колег крадуть. Ось наприклад свіжий приклад пообіцяло МВС своїм працівникам житло вже і земельну ділянку вибили і з владою «домовились», рядові міліціонери втішені обіцянками, ходять радіють скоро в новобудову переселяться з зйомник квартир. Та не тут то тобі було, будівництво за державні кошти затягнулось, а тут ще й влада як на зло почала за часто мінятись, зрозумівши, що з такими темпами на керівній міліцейській посаді в області до завершення будівництва можна і не досидіти (а отже і ділити за гроші буде нічого), пан-генерал «Бистрий» вирішив взяти вже те що можна. І для цього домовився з приватним забудовником таким собі «Темну-хою» що пан «Темну-ха» швиденько добудовує а пан - «Бистрий» відає йому у власність більшу половину новобудови а все що залишаться забирає собі та наближеним до себе добродіям. Ось такі справи у нас в доблесній Волинській міліції а ми ще говоримо про те щоб прості громадяни дотримувались законів….
Анонім Показати IP 26 Травня 2009 16:06
А що робити квартири зараз дорогі а хто його знає чи за місяць на керівництво областю чи не знайдеться хтось інший тож буде обідно будували за тебе а ділити буде хтось інший :)))
Tolya Показати IP 26 Травня 2009 16:12
Наша міліція нас береже як не посадить то побє :)) Отакий в них принцип. Чого добре навчились це тільки відфудболювати заяви під любим найменшим приводом. Мені дивно що у вас піднялось тільки зараз питання про міліцейські квартири а ви випадково не в курсі як і раніше вони "чесно" розділялися між міліцейськими посадовцями. Ніхто не цікавився скільки рядового складу отримало квартири? А дарма…

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus