USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.85 9.95

Волинська міліція взялася за зброю. ФОТО

30 Квітня 2010 16:36
Сьогодні на території Волинського училища професійної підготовки УМВС у селі Сокиричі міліціянти нещадно та масово нищили зброю та боєприпаси, які вилучили у 2009 році.
Зброю збирали протягом року: на столах чекають свого знищення десятки патронів, гільз, самопалів, гвинтівок, газових та травматичних пістолетів, ножів і навіть електрошокерів і наручників. Загалом – 79 одиниць вогнепальної зброї та 1112 штук боєприпасів.



Вилучали зброю оперативні співробітники та дільничні інспектори. Деякі експонати є речовими доказами, інші громадяни здавали добровільно.


Серед представленої зброї начальника УМВС у Волинській області Івана Прошковського найбільше зацікавив самостріли, вилучені у Маневицькому та Ратнівських районах. Роздивляється і дивується: «От умільці!». Сам Прошковський каже, що знищував не лише зброю, а навіть бомбу.

Декілька вилучених гвинтівок та пістолетів знищувати не будуть, їх передадуть до УМВС на переробку з можливим використанням у майбутньому. А унікальний 9-міліметровий пістолет 30-х років 20 століття Борхардт-Люгер Парабеллум поїде до НДЕКЦ УМВС, як музейний експонат.

Цей німецький пістолет вилучили у лучанина, який його незаконно придбав, а потім, перебуваючи у стані алкогольно сп’яніння, погрожував ним своїй дружині. За словами заступника начальника відділу озброєння УМВС України Валентина Мозолюка такий пістолет коштує близько 500 доларів, він абсолютно справний і робочий. Загалом, вартість усієї знищеної зброї – десятки тисяч гривень.

Нищити зброю будуть кувалдами, молотками, автогеном та вогнем. Боєприпаси випалюють у великій бочці. Гвинтівки та пістолети розпилюють навпіл. Після цього метал віддають на переробку та виплавляють з них каструлі і виделки.



Перші удари від Валентина Мозолюка приймає на себе пістолет. Від декількох ударів зброя розпадається на частини.



Потім вогнепальні припаси пиляють болгаркою. Пістолетам «ампутують» стволи.


Гвинтівки та самостріли ріжуть автогеном.



Лише цього року правоохоронці знищили 208 одиниць зброї, 19 холодної, 2249 штук боєприпасів. Для використання такі прилади не придатні. І врешті, каже Іван Прошковський, якщо зброя є, то рано чи пізно вона вистрілить. А тому краще її утилізувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гуцул Показати IP 1 Травня 2010 22:19
О... добре, що нагадали. Треба масла купити, город полити..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus