USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинська молодь не зацікавлена у збереженні українських традицій?

16 Січня 2009 16:16
Молодь до вісімнадцяти років менше за інші вікові категорії цікавиться різдвяними обрядами, зокрема вертепом. Про цей невтішний факт розповів заслужений діяч мистецтв України Данило Поштарук після оголошення результатів конкурсу Х міського фестивалю вертепів «З Різдвом Христовим!», – повідомляє 16 грудня репортер «Волинських Новин».
Конкурс вертепів відбувався серед творчих колективів установ культури, навчальних закладів, громадських організацій, підприємств міста та родинних колективів.
Результати конкурсу оголосив директор департаменту культури та збереження історичної спадщини міськради Сергій Годлевський. Перші місця посіли колективи «Сузір’я» дошкільного навчального закладу № 9, «Диво» Центру молодіжної творчості та колектив Волинської духовної семінарії.
Заслужений діяч мистецтв України Данило Поштарук привітав учасників із перемогою. Він зазначив, що участь приймали діти до шести років. «Це означає, що діти з самого малечку переймають українську культуру та її звичаї», – порадів діяч мистецтв.
Проте він наголосив і на тому, що у категорії до вісімнадцяти років участь узяв лише один колектив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 16 Січня 2009 17:52
ПОШТАРУК!!!!
Олександр Показати IP 16 Січня 2009 18:43
Не вбачаю в цьому факті нічого невтішного. Чимало народних традицій є язичеськими і не сумісними зі справжнім Православ'ям. Вертеп - то принаймні дійство сяк-так пов'язане з Воплощенієм Сина Божого. А ось звичай ходити перебиранцями - очевидний гріх проти сьомої заповіді Божої, яка велить не надягати на себе личин. І ще страшніший - звичай на Василя ворожити. Слово ворожіння - однокорінне з "ворог", тобто - враг Спасіння. Отже, народні звичаї понад усе - це від лукавого. Так само, між іншим, як "Нація понад усе".
Анонім Показати IP 17 Січня 2009 17:50
Кому треба- хай вивчають, а мені працювати треба і дитину ростити на гроші, які дуже важко заробляються останнім часом, тому що я бачу- мої гроші просірають ющенкі, сидори, кравчуки, шиби- скоти, коротче... А Різдво- супер свято, тільки традиції у всіх різні- і не треба повчати, як ТРЕБА відзначати його, бо у кожного свої бажання і обряди. І кожна людина має право обирати, які пісні співати , а які ні. І коли львовяки кажуть, що ТРЕБА так, а не інакше тому що в них по-україньські, а в інших не по-україньські, то вони- [вирізано - цензура]!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus