USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинська митниця перерахувала до Держбюджету 180 мільйонів

25 Червня 2009 12:04
Зона діяльності Волинської митниці поширюється на 12 із 16 районів області, – інформують «Волинські Новини».
Від початку нинішнього року митниця вже перерахувала до державної казни понад 180 мільйонів гривень. Ще 550 тисяч гривень додаткових коштів донараховано митницею цьогоріч у результаті проведення контрольних заходів, зокрема планових, позапланових документальних та камеральних перевірок суб’єктів ЗЕД з питань дотримання ними митного законодавства.
Як повідомили у прес-центрі Волинської митниці, нині у зоні діяльності митниці, яка поширюється на 12 із 16 районів Волинської області, акредитовано 1718 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Найбільш активними та сумлінними платниками податків серед волинських підприємств є: ВАТ «Волиньхолдінг» , ВАТ «СКФ Україна», ТЗОВ «Опос-Торг», ТзОВ «Каскад –Транспорт ЛТД», ЗАТ «Теріхем Луцьк» , ПП «Гаран Луцьк Плюс» ТзОВ «Кромберг енд Шуберт».
Цьогоріч основу зовнішньотогівельного обігу з експорту в зоні діяльності митниці становлять лісоматеріали, харчові продукти, полімерні матеріали, кондитерські вироби з борошна, продукти для приготування соусів, арматура. Основу зовнішньоторговельного обігу з імпорту становлять автомобілі та запчастини до них, вироби з чорних металів, полімерні матеріали, томатна паста, м’ясо птиці, свинина, яблука, груші.
Одним із пріоритетних напрямків діяльності митниці є правоохоронна робота. Працівники митниці виявляють та запобігають випадкам порушень митних правил. Зокрема з початку цього року начальником митниці порушено 2 кримінальні справи. За 5 місяців 2009 року працівниками митниці запроваджено 98 справ про порушення митних правил на суму 1 295 972 гривні.
Про значні обсяги роботи митниці свідчать також такі цифри: у січні-травні 2009 року митницею оформлено 240 тисяч тонн вантажів, 14115 транспортних засобів, видано 508 посвідчень на право керування транспортними засобами, пропущено через кордон 304 тисячі тонн вантажів, 189 640 транспортних засобів, 882 217 громадян.
За зразкове виконання службових обов’язків та з нагоди професійного свята кращі митники Волині отримали відзнаки Голови Державної митної служби України. Нагрудним знаком «За досягнення в митній справі» І ступеня нагороджено Ігоря Лотоцького та Івана Ліповського. Відзнаки «За сумлінну службу в митних органах України» ІІ та ІІІ ступенів отримали 44 працівники, серед яких Віталій Денисенко, Микола Мочичук, Надія Зяткевич, Олександра Борисюк, Клавдія Кутикіна. Ще майже два десятки співробітників отримали грамоти та подяки Голови Держмитслужби та начальника Волинської митниці.
Довідково:
25 червня митники України, які покликані державою бути вартовими митного кордону, стояти на захисті економічних інтересів країни, відзначають 18-ту річницю створення Державної митої служби України. «ВН» вітають їх із професійним святом і зичать здоров’я, добра, любові та добробуту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus