USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинська ОДА сказала «так» Ющенку

5 Вересня 2008 09:58

Перший губернатора Волині Віталій Заремба під час брифінгу розповів про ставлення Волинської обласної державної адміністрації до недавніх подій в українському політикумі, – інформує 5 вересня репортер «Волинських Новин».
Волинська ОДА підтримує рішення Ющенка накласти вето на нещодавно прийняті зміни до законодавства. За словами пана Заремби, «у цій загрозливій і небезпечній для України ситуації лише Президент залишається єдиним гарантом нашої незалежності, територіальної цілісності та подальшого демократичного розвитку України».
Як повідомив перший замісник голови Волинської облдержадміністрації, за 8 місяців роботи коаліції з 245 законів, які передбачалося прийняти, до парламенту було внесено лише 41, а з цієї кількості лише одиниці були прийняті. Це свідчить про неефективність діяльності урядової коаліції.
«Виникає питання, чи буде створена нова коаліція і якщо так, то у якому форматі. Зараз нас очікують інтенсивні переговори і політичні торги між БЮТ і Партією Регіонів», – ствердив Віталій Заремба.
Перший заступник голови Волинської ОДА «пригадав» Юлії Тимошенко старі «грішки» (наприклад голосування за закон «Про Кабінет міністрів») і нові: «Важко не помітити, що провідні російські канали та політики в одну мить змінили ставлення до Прем’єр-міністра з яскраво негативного до відверто позитивного».
Пан Заремба порівняв нещодавню поведінку лідерки БЮТ з вчинком Олександра Мороза у 2006 році.
«У такій ситуації «немає іншого виходу», як розпуск Верховної Ради Віктором Ющенком і оголошення позачергових виборів», – вважає Віталій Заремба.
Проте за його словами, сьогодні  значною мірою «жодна з політичних сил не готова до дострокової виборчої кампанії», яка якщо і змінить нинішній склад парламенту, то не кардинально.
Теоретично, глава держави може і не проголошувати позачергові вибори, навіть якщо будуть порушені строки формування нової коаліції. Пан Заремба розповів про можливі механізми цього кроку.
«Така позиція Волинської ОДА не позначиться на її взаємовідносинах з урядом щодо соціально-економічних питань, – переконаний перший заступник Волинської ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 5 Вересня 2008 12:00
Кучміст Заремба підтримує Ющенка. Нормальна ситуація, чого ж там. Загрева зрадив Кучму, зрадить і Ющенка. А те що підлеглий Заремба підтримує свого шефа Ющенка - воно й зрозуміло. А от цікаво, що буде говорити Загрева, коли ЮВТ стане президентом?
Анонім Показати IP 5 Вересня 2008 12:06
Заремба виявився необачним політиком. Романюк промовчав, бо він нікому не дасть собою керувати, а Заремба змушений відпрацьовувати довіру Бондаря. Ніколи не думав, що така серйозна людина може бути маріонеткою в руках студента-недоучки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus