USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинська «Свобода» образилася на Шибу

26 Червня 2008 08:52
Волинська обласна організація ВО «Свобода» вважає неприпустимою реакцію міського голови Луцька Богдана Шиби з приводу вимог оргкомітету з відзначення 100-річчя Степана Бандери на Волині. Про це йдеться у заяві лідера обласного осередку політичної сили Анатолія Вітева, - повідомили 26 червня «Волинським Новинам» у прес-службі ВОО ВО «Свобода».
У Волинської обласної організації ВО «Свобода» виникло питання: «Як «націонал-демократ» Шиба збирається долати спадщину тоталітаризму, не відмовляючись від одного з основоположних міфів окупаційної пропаганди – міфу про «нашу Пабєду»? Адже, як правильно сказав на засіданні оргкомітету з відзначення 100-річчя Степана Бандери у Волинській області його голова Василь Кушнір: «Це - не наша перемога. Наша війна тривала і в 50-ті і в 60-ті роки».
Волинські «свободівці» адресували до міського голови Богдана Шиби чимало запитань: «Невже українці повинні забути розстріляних у Луцькій тюрмі чи «пабєдоносний» указ №0078/42 про «виселення у віддалені краї СССР всіх українців, котрі проживали під владою німецьких окупантів» від 22 червня 1944 року? Чи повинні забути сотні тисяч українців-бандерівців, котрі боролися в лавах УПА після 9 травня 1945-го (так званої «Пабєди») і віддали своє молоде життя за Україну? Чи ми маємо забути Голодомор 1946-1947 років, мільйони українців, виселених у Сибір, котрі так і не повернулись на Батьківщину? Невже ми маєм забути Стуса, Тихого та тисяч українців, репресованих у 60-их роках? Невже це наша перемога?»
«Тому для нас щонайменше є незрозумілою позиція мера Луцька Богдана Шиби, котрий фактично відмовляється від перейменування проспекту Перемоги на проспект Степана Бандери, - людини-символа визвольної боротьби українців, Головного Провідника ОУН. Для гідного вшанування пам’яті Степана Бандери треба назвати на його честь не просто одну з вулиць Луцька а центральний проспект», - йдеться у заяві політичної партії.
Довідково:
Під час прес-конференції 24 червня міський голова Богдан Шиба виступив проти ініціативи оргкомітету з відзначення 100-річчя Степана Бандери на Волині щодо перейменування однієї із центральних вулиць Луцька - проспекту Перемоги - на проспект Бандери. Водночас пан Шиба заявив, що вулиця Бандери в обласному центрі Волині повинна бути обов'язково.
Лідер волинської «Свободи» Анатолій Вітів - заступник голови оргкомітету з відзначення 100-річчя Степана Бандери на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus