USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинське дербі: «Старий Луцьк» в овертаймі поступився «Рівному». Фоторепортаж

1 Листопада 2020 09:00
У напруженому матчі Волинського баскетбольного дербі «Старий Луцьк», перевівши гру в овертайм, у підсумку поступився БК «Рівне» – 80:88.

На черговий тур Вищої ліги «Старий Луцьк» повинен був їхати до Рівного, однак нині в суідньому обласному центрі – червона карантинна зона, тож два матчі спарки перенесли до Луцька.

Рахунок у матчі відкрили лучани – закинув Унгурян. Невдовзі той же Унгурян забив з-за дуги, зробивши рахунок 8:4. Загалом старт матчу був не надто результативним, адже за 6 хвилин команди набрали 17 очок на двох, проте вже рівняни були попереду. Коли номінальні господарі після важкої «трьохи» Калашнікова та влучання Чижа мали +8, лучани взяли тайм-аут, після якого стався класний розмін дальніми кидками – Дейна відпові Калашнікову. Але перша чверть закінчилася з хорошою перевагою для БК «Рівне» – 14:25.
Проте у другій чверті лучани показали, чому матчі між Луцьком та Рівним називають Волинським баскетбольним дербі. На старті десятихвилинки «Старий Луцьк» завдяки ендвану Федчука та «трьосі» Глушка скоротили відставання до -3 та навіть зрівняли рахунок. А невдовзі Крамар, влучивши здалеку, вивів лучан вперед. На велику перерву команди пішли за рахунку 42:38 на користь «Старого Луцька».
По перерві на початку третьої чверті три з фолом Федчука та ендван Юрченка дозволили лучанам мати 8 очок переваги – 49:41. Але до кінця чверті рівняни не лише догнали номінальних гостей, а й вийшли вперед – 55:58.
Четверта десятихвилинка була дуже рівною, адже команди почергово виходили вперед. Спочатку Федчук дальнім зрівняв рахунок, а потім Унгурян, закинувши ендван, вивів лучан вперед. За чотири хвилини до фінальної сирени рахунок був рівним (66:66), проте у «Рівного» класний відірізок видав Коровяков – за хвилину він реалізував два штрафних та закинув з-під кільця – 66:70. Але лучани не збиралися здаватися: на останніх секундах Унгурян скоротив відставання до -2, проте луцькі баскетболісти сфолили на Коровякову. Здавалося б, один з лідерів «Рівного» зараз «похоронить» надії лучан, проте він не влучив з лінії штрафних жодного разу. А разом з сиреною з-за дуги закинув Федчук – так хотілося б вболівальникам, адже тоді рахунок був би 74:73, проте капітан «Старого Луцька» наступив на лінію, і судді зарахували лише два очки. Тож рахунок після чотирьох десятихвилинок – 73:73.
Лучани добре почали овертайм – «трьоху» закинув Швагринський, але далі рівняни завдяки Шепелеву та Коровякову дотиснули «Старий Луцьк», перемігши з рахунком 88:80.

Найрезультативнішим у «Старого Луцька» став Владислав Унгурян, в активі якого 20 очок. Вже сьогодні команди проведуть другий матч спарки, в якому лучани зможуть взяти реванш, початок о 12.00.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus