USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинське УСБУ порушило карну справу по контрабанді марихуани

27 Жовтня 2008 13:50
СБУ спільно з підрозділами Державної митної служби у ході багатоходової операції ліквідовали канал постачання в Україну марихуани з однієї з країн Європи. Про це «Волинським Новинам» повідомили в прес-службі УСБУ у Волинській області.
У ході спецоперації правоохоронцями вилучено контрабандну партію наркотиків - 1 кілограм марихуани, яку зловмисники з дотриманням елементів конспірації передали до столиці України з-за кордону.
За оцінкою експертів, вилучений правоохоронцями наркотик виготовлено з зілля, вирощеного у штучних умовах за особливою методикою, яка дозволяє підвищувати наркомісткість рослин.
За попередніми оцінками, вартість вилученого наркотику на «чорному ринку» може становити понад 20 тисяч доларів США, оскільки за 1 грам зілля наркозалежні особи готові платити 20-25  доларів. Кримінальна відповідальність настає за контрабанду марихуани незалежно від її кількості.
Наразі спільно з партнерськими європейськими спецслужбами, з якими у Служби безпеки України налагоджено ефективне співробітництво у сфері протидії наркобізнесу, здійснюються заходи щодо встановлення організаторів цього наркоканалу та притягнення їх до кримінальної відповідальності.
20 жовтня 2008 року управління СБУ у Волинській області порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.305 Кримінального кодексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2008 17:56
І шо тепер курити?)) Опять діччю льогкі портить!? :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus