USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинські аграрії переносять масові акції протестів

31 Грудня 2015 15:19
Аграрії Волині говорять, що умови, в які їх ставить Київ, призведуть до занепаду малих та середніх господарств, щодо великих – то вони протримаються ще рік-два. Тому заплановані акції протесту будуть безстроковими, втім, перенесли їх із передсвяткових і святкових днів, аби не створювати в країні негатив.

Нагадаємо, Інформаційне агенство Волинські Новини інформувало про початок безстрокового страйку вчора, 30-го грудня. Зокрема йшлося про те, що представники аграрного бізнесу з острахом очікують наслідків змін податкового законодавства та передрікають важчі часи для ферм.

Свої дії страйкарі пов’язують з тим, що з першого січня їм доведеться сплачувати ПДВ, мовляв, це призведе до занепаду сільського господарства. Аби привернути до себе увагу, кажуть аграрії, перекриватимуть дороги.

Такий стан справ, говорить лідер Волинського осередку «Аграрної партії України» Ігор Волошенюк, вигідний найбільшим сільгоспвиробникам, різним холдингам, зернотрейдерам, адже у них залишається автоматичне відшкодування ПДВ, а на інших «натягують зашморг».

«У нас є страйковий комітет, який допомагає координувати спільні дії. Так, на загальноукраїнському рівні ми прийняли рішення не проводити акції протесту у святкові дні, бо люди будуть їздити в гості, до своїх рідних, а ми не хочемо створювати комусь незручності, створювати негатив, бо наша головна мета – привернути увагу влади до наших проблем. І свої дії призупиняємо до 9-го числа, вже тоді знову зберемося й узгодимо, що робитимемо.

Я думаю, що з 10-го січня ми знову розпочнемо страйк. Щодо Волині, то будемо перекривати дороги на всіх напрямках.

Позавчора голова Верховної Ради України вже підписав відповідні зміни до законів. У Президента є ще 10 днів на право вето, надіємося, що він ним скористається.

Зараз ходять чутки, що певні політики стали на нашу підтримку, є відповідні заяви до Президента, мовляв, на найвищому рівні будуть збиратися й працювати над змінами», – розповідає в коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини Ігор Волошенюк.

Пан Волошенюк додає, що, спілкуючись з аграріями Волині, дізнався: понад 80% усіх представників малих, середніх, великих господарств будуть виходити на протест.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ФЕРМЕРИ ВОЛИНІ НАЛАШТОВУЮТЬСЯ НА ВАЖКІ ЧАСИ Й СПОДІВАЮТЬСЯ НА ПІДТРИМКУ

Зауважимо, аграрії націлилися на глобальний страйк та перекривали дороги в різних куточках держави ФОТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
волинянам Показати IP 31 Грудня 2015 15:28
волошенюк аграрій??????, це ж він бувший член партіїї регіонів!!
аграрій до волинянам Показати IP 31 Грудня 2015 18:13
да,ради того,щоб побути біля кормушки стають великими аграріями))) Хай краще скаже хто спонсував це "невдоволення" аграріїв
Аграрій Показати IP 31 Грудня 2015 15:45
А хто такий Волошенюк, коли він працював на селі?
Анонім Показати IP 31 Грудня 2015 15:51
"Свої дії страйкарі пов’язують з тим, що з першого січня їм доведеться сплачувати ПДВ, мовляв, це призведе до занепаду сільського господарства." Странные люди. Им достаточно повысить цены на свой продукт на сумму, равную ПДВ, и они остаются при своих. Иной разговор, что при этом цены на продукты для горожан удвоятся. Но это такая мелочь, что на нее не стоит обращать внимания, ради движения Украины к европейским стандартам.
Василь до Анонім Показати IP 31 Грудня 2015 18:48
Нічого подібного. В нас стандарти будуть в два рази вищі за європейські!.. По ціні (європейські ціни ми вже обігнали).
Безграмотному анонім до Анонім Показати IP 1 Січня 2016 14:29
+ 20 % - це не зростання у 2 рази ціни. Або сходіть у школу, або не пишіть дурниць !
Юстас Показати IP 31 Грудня 2015 18:23
Волошенюк - бувший Мент, якого вигнали з міліції і судили. Аграрником він ніколи не був. Шахраєм був і є.
тиць-здиць Показати IP 31 Грудня 2015 18:29
свята надійшли. бухати треба. а акції почекають
Просто Лучанин Показати IP 31 Грудня 2015 21:16
Нехай напишуть петицію до президента України!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus