USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські аграрії готують безстрокову акцію протесту

29 Грудня 2015 13:57
Своє невдоволення аграрії планують почати висловлювати відзавтра й обіцяють використовували лише законні методи. Свої дії пов’язують з тим, що з першого січня їм прийдеться сплачувати ПДВ, мовляв, це призведе до занепаду сільського господарства. Аби привернути до себе увагу, кажуть аграрії, розпочнуть перекривати дороги.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин сьогодні, 29-го грудня.

Як повідомляло Інформаційге агентство Волинські Новини, представники аграрного бізнесу з острахом очікують наслідків змін податкового законодавства та передрікають важчі часи для ферм.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ФЕРМЕРИ ВОЛИНІ НАЛАШТОВУЮТЬСЯ НА ВАЖКІ ЧАСИ Й СПОДІВАЮТЬСЯ НА ПІДТРИМКУ

Лідер Волинського осередку «Аграрної партії України» Ігор Волошенюк запевняє, що податкова реформа перетворить Україну на імпортера молока та м’яса, адже сільгоспвиробництво занепаде.

«Всюди у Європі відбувається державна підтримка сільського господарства. На один гектар дають дотації по 300-400 євро, а з нас забирають пільгами, ми маємо сплачувати значну частину ПДВ у державу, натомість не отримуємо жодної підтримки. Можливо для великих господарств-монопольників це не буде дуже обтяжливо, але для тих, хто бере кредити, це може стати нищівним ударом. Тому відзавтра ми оголошуємо мирну, безстрокову акцію протесту. Будемо використовувати усі законні методи, зокрема перекриватимемо дороги. Так нам прийдеться відзначати свята, але що ж робити, коли наші можновладці вночі поспіхом ухвалили такі зміни», - розповів Ігор Волошенюк.

Його обурює й те, що кошти і селян ітимуть в державний бюджет, а не місцеві.

«Я не розумію, чому кошти мають іти у Київ, у нас теж требу робити дороги, ремонтувати школи, будувати дошкільні садочки. Нещодавно аграрії з усієї України їздили під Верховну Раду, але до нас не вийшов жоден з тих, кого обрали від Волині. Вони від нас відвернулися. Ми збиралися з мітингом й під стінами Волинської облдержадміністрації, щоб оскаржити введення ПДВ для сільськогосподарських виробників. До мене дзвонять багато людей й говорять, що такі новації спричинять крах сільськогосподарських підприємств, велика кількість підприємств збанкрутує», - розповідає волинський аграрій.

Та додає, що до 1-го січня 2016-го року, коли нове законодавство почне діяти, Гарант ще має час заветувати стягнення переважної частини ПДВ із фермерів.

Зауважимо, аграрії почали глобальний страйк та перекривають дороги в різних куточках держави ФОТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 29 Грудня 2015 14:16
"До мене дзвонять багато людей й говорять, що такі новації спричинять крах сільськогосподарських підприємств, велика кількість підприємств збанкрутує" - А как иначе заставить их продать по дешевке свою землю новым хозяевам Украины?
Ас Показати IP 29 Грудня 2015 15:43
Правельно зробили
Селянин Показати IP 29 Грудня 2015 16:55
Підтримую аграріїв, потрібно зупинити ці податкові зміни
Анонім Показати IP 29 Грудня 2015 17:03
Капец стране404
бандеровець Показати IP 29 Грудня 2015 17:26
ну да, Волошенюк знатний " аграрій")))
1 Показати IP 29 Грудня 2015 19:24
якщо з депозитів беруть 20 відсотків. обложили податком пенсію.з усіх беруть на війну півтора відсотки то неха й аграрні магнати також трошки віддадуть . там прибутки зашкалюють.
ВОВК Показати IP 29 Грудня 2015 21:27
ЯЙЦЕНЮКА на рею шоколядного петю до плугу
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Показати IP 30 Грудня 2015 09:31
Пане Ігорю, успіхів у Вашій діяльності. Ви - людина слова.
оксана Показати IP 30 Грудня 2015 09:41
Боже, кому ми доручили і вручили владу??????????????? загнали селян в ярмо Село - це житняця, яка кормить всіх Як таке можна робити???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus