USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині ігнорують селян, які хочуть об'єднатися в тергромаду

13 Червня 2016 10:31
Мешканці трьох сільських рад хочуть об'єднатися у Дубівську об’єднану територіальну громаду, яку у Волинській ОДА вважають неспроможною.

Про це йдеться у відповіді заступника голови ОДА Сергія Кошарука на депутатський запит Юрія Поліщука, -передає «Вголос».

Так, мешканці Дубівської, Городищенської та Облапської сільських рад звернулися із проханням захистити їх право, гарантоване низкою законодавчих актів щодо добровільного об’єднання в Дубівську сільську територіальну громаду.

«Люди справедливо обурюються безпідставністю і абсурдністю висновку, наданого юридичним управлінням облдержадміністрації щодо відповідності і законам України пакету документів стосовно створення громади. У цьому висновку вказують, що формат добровільного об’єднання територіальних громад у складі сіл Дубівської, Городищенської і Облапської сільських рад Ковельського району в Дубівську сільську територіальну громаду з адміністративним центром у селі Дубове не відповідає перспективному плану формування територій громад Волинської області.

Однак, Кабінет Міністрів не затвердив Дубівську об’єднану територіальну громаду в іншому, старому форматі, що передбачалось в Перспективному плані формування громад області і саме цю громаду Кабінет Міністрів не вніс до переліку спроможних», – наголосив обранець громади у запиті.

Депутат зазначив, що громада, у яку добровільно хочуть об’єднатися жителі трьох сільських рад, відповідає всім вимогам Методики формування спроможних територіальних громад, що засвідчує і паспорт Дубівської територіальної громади.

«Таке безграмотне трактування законодавчих актів змушує погодитись з думкою селян, що влада гальмує реформу з децентралізації», – зазначив Юрій Поліщук.

Відтак, він просив внести зміни до Перспективного плану формування територій області і передбачити в ньому Дубівську сільську територіальну громаду з центром у селі Дубове у складі сіл Бахів, Вербка, Дубове Дубівської сільської ради, Городище, Гредьки Городищенської сільської ради, Мислина, Облапи Облапської сільської ради.

В ОДА розглянули запит депутата обласної ради.

«Доводимо до Вашого відома, що відповідно до Перспективного плану формування територій громад Волинської області, схваленого рішенням обласної ради від 26.06.2015 № 35/10 та затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23.09.2015 № 993-р, Дубівська об’єднана територіальна громада у складі Дубівської, Городищенської, Облапської, Доротищенської та Тойкутської сільських рад визнана неспроможною (такою, що не відповідає вимогам Методики формування спроможних територіальних громад, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 08.04.2015 №214)», – відповів заступник голови ОДА Сергій Кошарук.

Він зауважив, що формат об’єднання (3 сільські ради), який ініціюється цією громадою, відмінний від затвердженого Перспективним планом (6 сільських рад), хоча підтриманий керівництвом Ковельської райдержадміністрації, і не відповідає вимогам Методики.

Сергій Кошарук повідомив, що при внесенні змін до Перспективного плану всі пропозиції, які надійшли з місць, врахують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сераховичі Показати IP 13 Червня 2016 17:16
Чого б не оприлюднити список " ДОБРОВІЛЬНИХ перспективних" громад?? за думкою депутатів рай та обл адміністрацій???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus