USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Волинські депутати – за повернення Бандері та Шухевичу звання Героя України

20 Березня 2015 12:54
Депутати Волинської облради проситимуть посмертно повернути звання Героя України Степану Бандері та Роману Шухевичу.

Про це стало відомо під час засідання 34 сесії Волинської обласної ради.

Ініціатором проекту рішення про невідкладне звернення до Президента України Петра Порошенка, а також до Кабінету Міністрів та Верховної Ради виступили обранці громади із фракції «Свобода».
Так, за відновлення історичної справедливості і повернення Степану Бандері і Роману Шухевичу звання Героя України посмертно проголосував 51 народний обранець громади.

Нагадаємо, 12 жовтня 2011 року внаслідок маніпулятивних дій та протиправних рішень Вищого адміністративного суду України, який, очевидно, пішов «на повідку» тих агентів Кремля, які засідали у вищих ешелонах тодішньої української влади, Степана Бандеру та Романа Шухевича юридично було позбавлено звання «Герой України».

Тож, у волинських депутатів не залишається сумнівів, що рішення про скасування відповідних Указів Президента України суд тоді ухвалював за вказівкою Банкової на догоду державі, яка після цього проявила себе державою-агресором, анексувала частину Української території і фактично продовжує проводити воєнні дії на сході України.

У власному зверненні вони стверджують, що антиукраїнська та антидемократична адміністрація Януковича розгорнула на той час широкомасштабну війну проти українців на всіх фронтах – мовному, освітньому, ідеологічному, судовому, соціальному, економічному, культурному, духовному. Тож рішення Вищого адміністративного суду України було тільки однією з численних ланок цієї неоголошеної війни проти нашої держави.

«Вороги України не могли подолати Бандеру та Шухевича живими – вони досі бояться їх і мертвими. Адже Бандера та Шухевич для мільйонів українців, попри недолугі та нікчемні рішення судів, були і залишаються українськими Героями. Відновлення звання Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу є не тільки вимогою відновлення історичної справедливості, але й однією з вимог Революції Гідності, яка пройшла під гаслами української національно-визвольної боротьби та належного вшанування пам’яті наших національних героїв. Враховуючи викладене вище, ми, депутати Волинської обласної ради, вимагаємо від Президента України відновити історичну справедливість та повернути Степану Бандері та Роману Шухевичу звання Героїв України посмертно. Слава Україні! Героям слава!», - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, син Романа Шухевича, Юрій-Богдан Романович Шухевич в інтерв’ю для Інформаційного агентства Волинські Новини розповів, чому в Україні досі «кримінальна демократія», що потрібно, аби змінити корупційну систему, як перемогти у війні над агресором та за яких умов Україна буде в мирі з Росією.

ЧИТАТИ ІНТЕРВ’Ю З ЮРІЄМ-БОГДАНОМ ШУХЕВИЧЕМ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus