USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські Діди Морози та Снігуроньки мають сплатити податки

28 Грудня 2015 13:04
Жодне новорічне свято не обходиться без казкових героїв та “живої” музики в ресторанах і кафе. Власники розважальних закладів, оплачуючи розважальні послуги, повинні виконати роль податкового агента, тобто утримати й перерахувати до бюджету податок на доходи фізичних осіб. Також ці суми, виплаченого доходу повинні зазначатися у формі №1ДФ за ознакою доходу 102, - повідомляють фахівці ГУ ДФС у Волинській області.

У разі отримання доходів, які не оподатковувалися при виплаті, всі казкові герої - казковими залишаються лише під час святкування, а після свят зобов’язані завітати до податкової служби за місцем реєстрації та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року, а також нарахувати і сплатити до бюджету податок з таких доходів за ставкою 15% та/або 17% в залежності від розміру доходу.

Слід зазначити, що продаж найпопулярнішого новорічного товару серед населення – ялинок, оподатковується за такими ж правилами.

«Запрошуємо усіх, хто отримав неоподатковані доходи від продажу ялинок, надання послуг Діда Мороза, Снігуроньки, музичного супроводу свята, задекларувати отримані доходи та сплати до бюджету податок на доходи фізичних осіб, або зареєструвати підприємницьку діяльність. Якщо казкові герої – підприємці і послуги надаються у межах цієї діяльності, то підприємницький статус такої фізичної особи має бути зазначено в договорі, а замовнику доцільно отримати від нього виписку або витяг з Єдиного державного реєстру про державну реєстрацію його як суб'єкта підприємницької діяльності», - йдеться у повідомленні прес-служби ГУ ДФС у Волинській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
яніна Показати IP 28 Грудня 2015 13:47
так так - всі мають сплатити податки, повністю оплатити навчання дітей починаючи від дошкільного навчання і закінчуючи внз, заплатити ще більше за ліки,бензин, алкоголь, комунальні - бо ж згідно новоприйнятого бюджету депутатам ВР треба підняти пенсіі, апарату президента та силовикам збільшити утримання, на пісенний фестиваль витратити 25 млн. грн!!!!!! Та хай би зд*х той прем єр-міністр, мадам яресько і всі депутати ВР, хто за це проголосував. Щоб їхні діти жили на доплати в 172 грн до мін зарплати і ні в чому собі не відмовляли. Скоти погані, і на х..ер було майданити????? Та ця мерзота зы своэю Європою вже давно переплюнула не тільки яника і азірова, а всіх папередніків за останні 20 років разом узятих. ГАДИ.
Nadia Показати IP 28 Грудня 2015 14:47
Мене вже нічого не дивує.Просто далі вже нікуди.Дожилися
Кріс Показати IP 29 Грудня 2015 08:41
Дика країна третього світу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus